To je to što me zanima!

Tvorac interneta: Prezirem to čudovište koje hara svijetom...

U osnovi, Solid daje korisnicima vlastiti internet, a Tim Berners-Lee razvio je i start-up projekt "Inrupt" koji će ponuditi razne alate kako bi korisnici mogli izgraditi vlastitu aplikaciju na Solidu
Vidi originalni članak

Tim Berners-Lee, tvorac World Wide Weba, prezire čudovište koje je stvorio, piše NY Post. 

- To je motor nejednakosti i podjele - kazao je.

No, zbog "čudovišta" koje hara svijetom, Berners-Lee stvorio je novu, paralelnu web stranicu koja će korisnicima omogućiti zaobilaženje stranica poput Facebooka, Amazona i Googlea. 

OSNIVAČ INTERNETA: 'Ovo su prijetnje koje moramo riješiti kako bi spasili internet'

Projekt "Solid" bavi se decentralizacijom weba. Korisnici će moći sami izabrati gdje će se čuvati njihovi podaci, kao i tko ih može vidjeti i koristiti. 

- "Solid" mijenja trenutni model u kojem korisnici moraju predati osobne podatke digitalnim divovima u zamjenu za percipiranu vrijednost. Kao što smo svi otkrili, to nije u našem najboljem interesu - kazao je Berners-Lee apelirajući na hakiranje popularne društvene mreže Facebook. 

'VRATIMO LJUDIMA MOĆ' Berners Lee: Internet je postao najveća mreža za nadzor ljudi

U osnovi, Solid daje korisnicima vlastiti internet, a Berners-Lee razvio je i start-up projekt "Inrupt" koji će ponuditi razne alate kako bi korisnici mogli izgraditi vlastitu aplikaciju na Solidu. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Clipeum 01.10.2018.

    Bernes Lee zeli samo zaraditi na novom proizvodu. Zato je rekao to sto je rekao.

  • Jabraham Dabrić 01.10.2018.

    Nažalost močnici to neće dozvoliti.Moraju oni sve kontrolirati radi terorizma.

  • KlikZG1 01.10.2018.

    Internet je otkrio sve prevare svijeta i srušio sve lažne norme ponašanja to je poslje Galilea najvažnija stvar na Planeti...Maske su pale i ljudi počinju razmišljati svojom glavom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare