To je to što me zanima!

U čast Spocku: Asteroid su nazvali po Leonardu Nimoyu

Nimoy je bio najprepoznatljiviji po ulozi u TV seriji Zvjezdane staze. Mnogi znanstvenici ističu da ih je upravo taj serijal ponukao na karijeru u znanosti
Vidi originalni članak

Da će ime Leonarda Nimoya, američkog glumca koji je utjelovio legendarni lik Vulkanca Spocka, ostati dugo zapamćeno neće biti zadatak samo ljubitelja Zvjezdanih staza. Leonard Nimoy je završio i u svemiru, i to kao novo ime Asteroida 4864. Znanstvenici su upravo taj asteroid širine 10 km prozvali po karizmatičnom glumu, prenosi IGN. Asteroid 4864 Nimoy nalazi se u asteroidnom pojasu između Marsa i Jupitera, a krug oko Sunca završi u 3,9 godine. Otkriven je 1988. godine. 

Nimoy je bio najprepoznatljiviji po ulozi Spocka u filmovima i TV seriji Zvjezdane staze. Upravo je taj serijal ponukao mnoge da se zainteresiraju za znanost i astronomiju pa mnogi znanstvenici ističu da su ih upravo Zvjezdane staze ponukale na karijeru u znanosti. 

Stoga, je posve prikladno da Spockovi poklonici znanstvenici na ovakav način odaju počast Leonardu Nimoyu i njegovom fascinantnom liku Spocku. 

Nakon Nimoyeve smrti u veljači, fanovi Zvjezdanih staza iz Zagreba također su odali počast Spocku kreativnom gestom - grafitom na garaži na Trešnjevci. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • G4ndalf 10.06.2015.

    Spock ♥

  • Diabetes 10.06.2015.

    Live long and prosper

  • ipzadar 10.06.2015.

    Legenda :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare