To je to što me zanima!

Uništili su mi posao: Tuži Novi Zeland i traži 41 milijardu kuna

Godinama se Kim Dotcom bori protiv izručenja SAD-u, gdje mu žele suditi zbog kršenja autorskih prava i prevare, a on sada tuži i vladu Novog Zelanda te tvrdi da je zbog svega ostao bez 6,8 milijardi dolara
Vidi originalni članak

Kim Dotcom, osnivač popularnog servisa Megaupload, odlučio je uzvratiti udarac Novom Zelandu i vladu ove države tužiti za 6,8 milijardi dolara (41 mlrd. kuna) zbog uhićenja iz 2012. godine. 

Kako prenosi BBC, Dotcom se još bori protiv izručenja SAD-u gdje ga čekaju suđenja zbog prevare i kršenja autorskih prava te sada tvrdi da nevaljali nalog za uhićenje poništava sve optužbe.

Na sudu je odlučio tražiti odšetu zbog gubitka ugleda i propasti posla. Njegovi stručnjaci izračunali su da bi Megaupload danas trebao vrijediti 10 milijardi dolara da nije došlo do gašenja u policijskim akcijama. Kako je on imao 68 posto udjela, odlučio je tražiti svojih 6,8 milijardi dolara, a sličnu tužbu planira i protiv Hong Konga. 

Dotcom sada tvrdi da bi izručenje bilo moguće, optužbe za koje terete nekog moraju biti i zločin u zemlji od koje traže izručenje, a na Novom Zelandu online kršenje autorskih prava nije kazneno djelo. Isto tako, tvrdi i da se po zakonu ne može teretiti pružatelja usluga.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Jedan_dečko 23.01.2018.

    prije je megaupload bio super, a ovo nakon je g

  • 22.01.2018.

    Znace tuze lika zato sto je vlasnik hosta...to je isto kao da tuzite prouzvodjaca puske zato sto je negdje tamo netko ubio nekoga...

  • ivo-špalj 22.01.2018.

    da nije njega nebi vidio 80% filmova unatrag 15 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare