Uništili su mi posao: Tuži Novi Zeland i traži 41 milijardu kuna | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Uništili su mi posao: Tuži Novi Zeland i traži 41 milijardu kuna

Godinama se Kim Dotcom bori protiv izručenja SAD-u, gdje mu žele suditi zbog kršenja autorskih prava i prevare, a on sada tuži i vladu Novog Zelanda te tvrdi da je zbog svega ostao bez 6,8 milijardi dolara

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
5 komentara

Kim Dotcom, osnivač popularnog servisa Megaupload, odlučio je uzvratiti udarac Novom Zelandu i vladu ove države tužiti za 6,8 milijardi dolara (41 mlrd. kuna) zbog uhićenja iz 2012. godine. 

Kako prenosi BBC, Dotcom se još bori protiv izručenja SAD-u gdje ga čekaju suđenja zbog prevare i kršenja autorskih prava te sada tvrdi da nevaljali nalog za uhićenje poništava sve optužbe.

Na sudu je odlučio tražiti odšetu zbog gubitka ugleda i propasti posla. Njegovi stručnjaci izračunali su da bi Megaupload danas trebao vrijediti 10 milijardi dolara da nije došlo do gašenja u policijskim akcijama. Kako je on imao 68 posto udjela, odlučio je tražiti svojih 6,8 milijardi dolara, a sličnu tužbu planira i protiv Hong Konga. 

Dotcom sada tvrdi da bi izručenje bilo moguće, optužbe za koje terete nekog moraju biti i zločin u zemlji od koje traže izručenje, a na Novom Zelandu online kršenje autorskih prava nije kazneno djelo. Isto tako, tvrdi i da se po zakonu ne može teretiti pružatelja usluga.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message