To je to što me zanima!

Usain Bolt je toliko brz da bi mogao sam poletjeti na Titanu

Najveća brzina koju je Bolt uspio postići bila je 12.27 metara u sekundi, a upravo ta brzina, uz gustoću zraka i druge faktore bila bi mu dovoljna da poleti na Titanu
Vidi originalni članak

Usain Bolt, svjetski rekorder na 100 i 200 metara, toliko je brz da bi samostalno mogao poletjeti na najvećem Saturnovom mjesecu Titanu. Do tog su zaključka došli studenti fizike sa Sveučilišta u Leicesteru, a rezultate istraživanja objavili su u godišnjaku Journal of Physics Special Topics.

Najveća brzina koju je Bolt uspio postići bila je 12.27 metara u sekundi, a upravo ta brzina, kada se još u obzir uzme gustoća zraka na Titanu, ubrzanje zbog gravitacije, površina prosječnih krila (1.4 metra kvadratnih), te omjer puta strujanja zraka iznad i ispod aerotijela, bila bi dovoljna da Jamajčanin uz pomoć odijela za letenje poleti na Saturnovom mjesecu.

- Nitko dosad nije potkrijepio fizikom tvrdnje kako bi čovjek mogao letjeti na Titanu. Mislila sam kako bi bilo zanimljivo pokušati s odijelom za letenje koje se koristi na Zemlji. Uzbudljiva je činjenica da bi Usain Bolt mogao letjeti bez ikakve pomoći - rekla je Hannah Mills, jedna od autorica istraživanja.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Vaservaga 05.03.2014.

    covjek trci 100 metara ispod 10 sek ja se u 10 sek nemogu ni sa kauca dignut

  • BestAnswer 05.03.2014.

    0.5 sec 6,14 metara impresivno

  • ZEUS 05.03.2014.

    Mazanje očiju,nečim sto se ne može dokazati.Dobra reklama za gospodina Bolta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare