To je to što me zanima!

Uz kuglice abakusa djeca bolje pamte, sigurnija su i smirenija

Zbog previše ekrana, a premalo kretanja djeca danas sve češće imaju problema s koncentracijom i učenjem. Jedan od načina da im se pomogne je i vježbanje matematike uz pomoć računaljki abakus
Vidi originalni članak

Treniranje mentalne aritmetike uz pomoć računaljke abakus drevna je azijska vještina kojom se poboljšava koncentracija, te istovremeno aktiviraju obje strane mozga. Nedostatak pažnje i koncentracije kod djece danas je sve raširenija pojava zbog brojnih razloga (preveliko korištenje tehnologije, premalo sna i kretanja), a rad s abakusom daje jako dobre rezultate u razvijanju djecjih potencijala. Stoga ga sve više škola uvodi kao izvannastavnu aktivnost, a roditelji imaju sve više mogućnosti svoju djecu uključiti u programe abakusa izvan škola.
Jedan od takvih je HIKARI program mentalne aritmetike, koji u Hrvatskoj provodi škola Malac Genijalac.
- Abakus je drevna računaljka kojom se na lak i jednostavan način postiže optimalan razvoj kognitivnih sposobnosti djece. Tajna je u tome što on zapravo nije računaljka, vec savršena mentalna sprava kojom se računanje cijelo vrijeme odvija u ljudskoj svijesti. Time se postiže najbolji trening za mozak i istovremeno aktiviraju njegove obje hemisfere - pojašnjavaju voditelji ovog programa, ističući kako je Hikari program razvijen u suradnji s najpoznatijom svjetskom školom mentalne aritmetike Akademijom Tamore Soroban iz Tokija.
Logopedi, neurolozi i drugi stručnjaci za razvoj djece vec godinama ističu povezanost razvoja mozga, govora i fine motorike kod djeteta. 
Što više i bolje koriste prste, djeca brže razvijaju govor, a pokazuje se i da bolje emocionalno i intelektualno napreduju. 
- Dodirujući kuglice abakusa dječji prstići su stalno u pokretu čime se intenziviraju taktilni podražaji koji djeluju u mozgu, značajno povećavajući broj neuronskih veza (sinapsi). Računske operacije izvode se prstima obiju ruka, što je vrlo značajno, jer se tako aktiviraju obje (lijeva i desna) hemisfere mozga, a time se povećava mentalni i intelektualni kapacitet kod djece - kažu u školi Malac Genijalac.
Ako vas zanima HIKARI program koji provodi ova škola, a koji je namijenjen djeci od 4. do 12 godine, detalje potražite na njihovoj web-stranici:

http://www.malacgenijalac.hr/

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare