To je to što me zanima!

Velika promjena Volkswagena: Klasični motori su za povijest

Michael Jost iz Volkswagena najavio je da 2026. kreće proizvodnja zadnjeg proizvoda s motorima s unutarnjim sagorijevanjem te će se fokusirati samo na električne automobile
Vidi originalni članak

Njemački proizvođač automobila Volkswagen proizvest će zadnju generaciju vozila koja koriste tehnologiju motora s unutarnjim sagorijevanjem u 2026. godini, objavio je poslovni direktor Michael Jost.

Volkswagen se odlučio na strateški pomak prema vozilima na baterije nakon skandala s krivotvorenjem podataka o emisijama štetnih ispušnih plinova dizelskih vozila iz 2015. godine.

U IDUĆIH PET GODINA VW fokus okreće na električne automobile: Ulažu 44 mlrd €

Taj ih je skandal stajao novčanih kazni čiji ukupni iznos premašuje 27 milijardi eura.

- U godini 2026. pokrenut ćemo proizvodnju zadnjeg proizvoda na platformi motora s unutarnjim sagorijevanjem - izjavio je Michael Jost u utorak na konferenciji o visoko automatiziranim automobilima u organizaciji Handelsblatta u Volkswagenovom sjedištu u Wolfsburgu.

Glasnogovornik VW-a potvrdio je da Jostova primjedba znači da će se taj brend putničkih automobila, prvi po prodaji u Europi i Kini, ubuduće fokusirati na proizvodnju električnih automobila.

ZAOKRET PREMA STRUJI Volkswagen priprema udar na Teslu s autom za 150.000 kuna

VW će nastaviti s prilagodbom benzinskih i dizelskih automobila radi usklađivanja s ekološkim standardima tijekom njihovog vijeka trajanja, ali se sada obvezao na radikalne korake kako bi se zaustavilo globalno zatopljenje, rekao je Jost.

Kako bi pridonio ostvarivanju ciljeva zacrtanih Pariškim sporazumom o klimatskim promjenama, Volkswagen je izmijenio referentne vrijednosti u razvoju automobila, radikalno snizivši dopuštene razine zagađenja ugljičnim dioksidom i u proizvodnji, istaknuo je Jost.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Hiroo_Onoda 14.12.2018.

    Mislim da se budu predomislili. Napravili su sranje sa svojim pokušajem prevare (željeli su nepošteno zaraditi, a sad su pošteno popušili). Puno će još vremena proći da auti na struju u potpunosti zamijene benzince i dizelaše. Električni pogon ( a naročito punjenje ili zamjena baterija) krije mnoge zamke. Svojedobno su najavljivane termonuklearne centrale, međutim već par desetljeća ništa od toga. Mislim da ima par eksperimentalnih, ali za svoj pogon troše više ili isto energije nego što proizvedu.

  • 10.12.2018.

    Ajde da su i oni odustali od benzinaca, tako i tako im svaki troši dvije litre ulja nakon 100.000 km nikako da nauče.

  • ichbin2 06.12.2018.

    znači nebude druge nego kupavat stare primjerke pa doma obnavljat pomalo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare