To je to što me zanima!

Velika promjena za iPhone 15: Stari punjač odlazi, stiže USB-C, a Apple sprema još ove novitete

Apple bi večeras trebao prikazati četiri iPhonea 15 koji će uz nove hardverske značajke napokon dobiti i USB-C konektor što traži EU. Očekuju se i novi satovi
Vidi originalni članak

Stigao je i najvažniji dan za Apple u godini. Američki div u Cupertinu će večeras predstaviti novu liniju iPhonea koji će naravno biti brži, snažniji, s novim bojama i boljom kamerom, no nakon dugog niza godina stiže najveća promjena za Apple. 

USB-C.

Apple bi napokon trebao napraviti taj prijelaz i Lightning konektor poslati u prošlost te ugraditi USB-C i na svoje telefone. 

I dok će to u konačnici korisnicima olakšati punjenje, čak i među Appleovim uređajima, jer će imati jedan konektor za više uređaja, to nije odluka koju je Apple sam htio donijeti. Naime, radi se odluci Europske unije koja je odredila da telefoni u EU moraju imati USB-C do 2024. godine.

Odluka je to kojoj je cilj olakšati korištenje raznih uređaja i smanjiti elektronički otpad.

MAPIRANJE GRADA Mnogi su primjetili ljude koji hodaju po Zagrebu s neobičnim ruksacima: Evo o čemu je riječ!

Očekuje se i da će ova promjena zadati glavobolje kupcima iPhonea 15 koji će kabele, koje koriste u autu i na raznim mjestima, morati zamijeniti novima. 

Što se samog telefona tiče, očekuju se četiri modela, iPhone 15 i 15 Plus te iPhone 15 Pro i 15 Pro Max. 

15 i 15 Plus bi trebali preuzeti sve važne značajke sa 14 Pro modela, osim telefoto kamere i čeličnog kučišta. Uz to, dobit će 48 mpx kameru te A16 čip. Na ekranu će se riješiti 'zuba' i dobit će 'dinamični otok' u ekranu koji smješta kamere i senzore.

LOV NA POPUSTE FOTO Velike gužve ispred Arene: Mnogi pohrlili u novu trgovinu

15 Pro i Pro Max bi pak trebali dobiti kućište od titanija, što će ih olakšati, ali i novi A17 procesor. Očekuje se i tanji obrub oko ekrana, a 15 Pro Max bi mogao dobiti 6X telefoto kameru s periskopskom lećom, kao što smo vidjeli na Galaxy S23, Huaweijevim telefonima i drugim uređajima zadnjih godina. 

Osim telefona, očekuju se i satovi serije 9, a moguće je i da ćemo vidjeti nove detalje oko Appleovog skupog VR sustava.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • WifeTookMyDoggo 12.09.2023.

    USB-C , super a koji će biti protokol za punjenje putem USB-C? Opet Apple Standard naravno... EU s forsiranjem USB-C konektora nije postigla apsolutno ništa. Trebali su standardizirati protokole punjenja zajedno s konektorom i punjačem a ne samo konektor, i to po kategorijama uređaja.

  • Timler 12.09.2023.

    Nema 15 mini.. seta. Miniji najbolji

  • Adisibio 12.09.2023.

    Precijenjen mobitel.

Komentiraj...
Vidi sve komentare