To je to što me zanima!

Video koji vam oduzima dah: Pogledajte Zemlju iz svemira

Fascinantan šestominutni timelapse video složen je od više od 12.000 fotografija te je nastao tijekom šestomjesečne misije na Međunarodnoj svemirskoj postaji
Vidi originalni članak

Šestominutni timelapse video, složen od više od 12.000 fotografija djelo je astronauta Alexandera Gersta , a nastao je tijekom njegove šestomjesečne misije na Međunarodnoj svemirskoj postaji .

Video od kojeg zastaje dah prikazuje neke od najfascinantnijih prizora snimljenih dosad s pogledom na Zemlju iz svemira, poput jasno vidljivog zelenog obruča Zemljine atmosfere, golemih oluja koje su natkrile čitave dijelove planeta, pulsirajućih gradova koji žive i noću, nepreglednih oceana i zapanjujućeg pogleda na Mliječnu stazu.

Gledan iz daljine, naš planet je samo sićušna plava točka , krhko utočište za našu vrstu. Moramo bolje razumjeti svemir u kojem se nalazimo da bismo mogli sačuvati to utočište - izjavio je Gerst.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • psygangam 07.01.2015.

    cista lazna simulacija za obmanu masse. vozdra

  • choopo 06.01.2015.

    Šta reći, u toj maloj tački u svemiru su sva naša nadanja,strepnje,patnje, radosti,tuge,ljubavi...Ili što kaže ona krasna pjesmica...Ponekad mislim da sam na vrhu...Podamnom gledam ambise,mrak...A onda dignem glavu ka nebu...Kako sam mali i kad sam jak...

  • Renesansa 06.01.2015.

    Eee da je napraviti jedan let ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare