To je to što me zanima!

VIDEO Rimac objavio snimke radova na Kampusu: 'Brzo ide'

S testnom stazom koja okružuje kompleks, muzejom, odjelima za dizajn, inženjering, i pogonima za proizvodnju i testiranje, novi Kampus će, tvrde, biti jedinstvena lokacija i globalno sjedište Rimac Grupe
Vidi originalni članak

Mate Rimac na Facebooku se pohvalio kako se radovi na na izgradnji budućeg globalnog sjedišta tvrtki Bugatti Rimac i Rimac Technology u Svetoj Nedjelji odvijaju brzo.

Riječ je o projektu vrijednom 200 milijuna eura. Radovi su započeli krajem kolovoza, a očekuje se da će biti dovršeno do 2023. godine. To je jedan od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Europi, ne samo u automobilskoj industriji.

S testnom stazom koja okružuje kompleks, muzejom, odjelima za dizajn, inženjering, i pogonima za proizvodnju i testiranje, novi Kampus će, tvrde, biti jedinstvena lokacija i globalno sjedište Rimac Grupe.

- Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije. Nova lokacija, utemeljena na ideji stvaranja najboljeg mogućeg radnog okruženja za zaposlenike iz cijelog svijeta, nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sjedišta Rimac Automobila. Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine - kažu u tvrtki.

Kampus će se prostirati na površini od 100.000 m2, a ukupne površine od 200.000 m2.

- Rimac Kampus bit će mjesto gdje će se dizajnirati i razvijati svaki budući Bugatti i Rimac model te komponente koje Rimac Technology razvija za druge proizvođače. Prilikom dizajna Kampusa hrvatska arhitektonska tvrtka 3LHD posebnu pažnju pridaje tome da se integrira filozofija tvrtke i ispune svi nužni kriteriji s dugačkog popisa potreba i želja korisnika Kampusa - pišu Rimac Automobili.

Dodaju da je Mate Rimac želio da novo sjedište njegove tvrtke utjelovljuje ne samo karakter branda već i karakter zaposlenika.

Uživo prenose radove na gradilištu

Rimac Automobili na svom Youtube kanalu imaju live stream gradnje kampusa koju možete pratiti uživo. 

Idi na 24sata

Komentari 109

  • 25.11.2021.

    Ok, uspjeh je uspjeh pa kakav god bio. Samo se pitam kako ce se sve te baterije iz E-auta zbrinjavat za 5 ili 10 godina......

  • Patton1203 24.11.2021.

    Rekli bi susjedi: bit će tu jednog dana "belaja".

  • StjepanValjak 24.11.2021.

    vidjeti ćemo što će reći Laura Kovesi

Komentiraj...
Vidi sve komentare