To je to što me zanima!

VIDEO Rimac već danima kod Zemunika testira svoju jurilicu

'Svaki dan po 2 svjetska novinara testiraju proizvodnu verziju auta kojeg smo dizajnirali, razvili i proizveli u Hrvatskoj, usprkos svemu', napisao je Mate Rimac na svom Facebook profilu
Vidi originalni članak

Na pisti u Zemuniku već danima traje testiranje električne superjurilice Rimac automobila, a kako je na svom Facebooku napisao Mate Rimac, svaki dan po dva novinara iz cijelog svijeta mogu testirati proizvodnu verziju automobila.

Testovi će trajati do petka, piše Zadarski, a kako navodi Rimac, aute su novionari isprobali sami na stazi i na cesti.

POGLEDAJTE VIDEO: Mate Rimac na pisti u Zemuniku testira novi model električnog automobila

- Dobili su priliku testirati Hypercar prije nego kreću isporuke na stazi i cesti i to bez naše prisutnosti. To je nešto sto se ne događa baš često. Stoga očekujemo vrlo relevantne rezultate testova - napisao je Rimac.

Na Facebook stranici visitstaranovalja osvanule su i fotografije jurilice koja izgleda potpuno dovršeno, za razliku od verzije kojom je Rimac stigao na potpisivanje ugovora oko gradnje kampusa u Svetoj Nedelji.

Automobil s fotografija za razliku od prototipa u kojem se Mate Rimac pojavio na proslavi 115 godina HAKS u Sheratonu prije točno mjesec dana, izgleda dovršeno u svakom i najmanjem detalju.

 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Vito1 26.05.2021.

    Kad hrvatska vlada ne bi bila škrta mogli bismo se voziti u autobusima na električni pogon, ne trolejbusima. I kamioni i traktori i brodivi bi nam mogli voziti na električnu energiju. Samo tada čermak & co. ne bi mogli zarađivati na prodaji benzina i nafte.

  • Vlad 26.05.2021.

    Električni auti su bliska budućnost. Samo se bojim da Rimac ide u krivom smjeru. Velika većina ne želi jurilice koje mogu voziti samo na pistama zbog ograničenja. Prava budućnost je u jeftinim gradskim i obiteljskim vozilima. Posebno gradska, koja, zbog motora na svakom kotaču omogućuju bočno parkiranje i imaju dopunjavanje već sada na većim parkiralištima i u Zagrebu. Za avanturiste ostaju benzinci. Kako ćeš dopeljati struju ako zaglaviš bogu iza nogu.

  • Koki. 26.05.2021.

    Testiraju BATERIJE zapravo jer mu je to osnovna djelatnost a ne proizvodnja super-automobila pošto ovakvi auti nemaju smisla, barem za sad u masovnoj proizvodnji jer su namjenjeni za juriti ko Ferrari a to potroši bateriju u 20 minuta ili pola sata a vozit ga ko peglicu nema smisla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare