To je to što me zanima!

Vidjeli smo kako se proizvode hrvatski pametni 4K televizori

Hrvatski Vivax je proizvodnju svojih televizora još lani preselio u Rugvicu, a sada su počeli proizvoditi i televizore koji prikazuju Ultra HD rezoluciju te dolaze s Androidom
Vidi originalni članak

Samo godinu i pol nakon što su počeli proizvoditi televizore u Hrvatskoj, Vivax je ovih dana u Rugvici pokrenuo i proizvodnju prvih hrvatskih Ultra HD televizora, a iz M SAN Grupe kažu kako je njihov pogon jedini takve vrste u široj regiji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pogon u kojem nastaju televizori posjetili smo u utorak, a život svakog televizora počinje u čistoj sobi. To je prostorija u kojoj radnici u antistatičkim odijelima sklapaju ekrane budućih televizora. U strogo kontroliranim uvjetima pazi se kako niti jedno zrno prašine ne bi završilo ispod stakla i pokvarilo sliku. U SF okruženju radnicima pomaže i robot i to kod sklapanja ekrana dijagonala iznad 55 inča. Nakon što se svaki ekran sastavi, slijedi i detaljna provjera i tek tada ekrani mogu krenuti van čiste sobe na sklapanje na drugoj proizvodnoj liniji. 

U tvornici mogu proizvesti 180.000 uređaja godišnje, a iz Vivaxa kažu kako očekuju da će ove godine proizvesti nešto više od 51.000 uređaja. Njih 10.000 završit će u izvozu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što se samih 4K televizora tiče, oni dolaze u dijagonalama od 43, 49 i 55 inča, a za pametne mogućnosti zadužen je Android sustav (5.1). Televizori podržavaju i DVB-T2 (H.265 HEVC) standard koji stiže 2019. godine, a tu je i satelitski prijamnik. Opremljeni su sa 1,5 GB RAM-a i 8 GB interne memorije, a njima se osim daljinskim može upravljati tipkovnicom i mišem, mobitelom... 

 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • audi 2.0 04.10.2017.

    Vivax i 4K 😂 bas sam se odvalio 😂😂 A signal koji nam pustaju je na barut 😂 pa mob mi ima jacu rezoluciju ekrana jbte led.

  • Der Kommissarr? 04.10.2017.

    Imam klimu vivax i radi poso, jest da je bučnija od toshibe, ali 7 godina nije trebalo ni puniti ni ništa. Ocjena 7/10

  • Zeleni_Zub 04.10.2017.

    Vivax nije najbolji ali nije ni najgori,neka zlatna sredina,neka napokon da mogu procitati da se u hrvatskoj otvara pogon a ne shoping centar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare