To je to što me zanima!

Vječni nogometni dvoboj: Tko je bolji - Fifa 17 ili PES 2017?

FIFA i PES su stigli, svaka igra donosi svoja poboljšanja, ali i raspiruje žestoke fanove koji tvrde kako je njihova igra bolja, a došlo je vrijeme i na odmjeravanje snaga
Vidi originalni članak

Dolaskom jeseni stiglo je i vrijeme za nove okršaje i svađe fanova dviju najpopularnijih nogometnih simulacija. Kako su i PES 2017 i FIFA 17 sada napokon izašli, usudili smo se opet postaviti pitanje - tko je bolji?

Odgovor na to pitanje smo mogli dobiti jedino nizom paralelnih usporedbi koje bi vam barem trebale pomoći da zaključite koja je igra bolja za vas sve i da se ne slažete s našim završnim sudom.

Pa, FIFA ili PES?

Grafika

PES 2017 se kao i svoj prethodnik vrti na FOX engineu koji je pokretao i fantastični Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Igra izgleda sjajno, napredak u odnosu na prošlu godinu je definitivno vidljiv, no opet - FIFA 17 je jednostavno ljepša. EA Sports se sjajno snašao s Frostbite engineom i servirao nam najljepšu simulaciju nogometa koju smo ikada vidjeli te nema nikakve sumnje tko pobjeđuje u ovom okršaju. Također, činjenica da PC verzija PES-a 2017 izgleda kao Xbox 360 port (i pretpostavljamo da JEST Xbox 360 port) unatoč Konamijevim obećanjima ne pomaže sveukupnom dojmu novog Pro Evolution Soccera.
Rezultat: FIFA 17 1:0 PES 2017

Performanse

I FIFA 17 i PES 2017 prikazuju akciju u 60 sličica u sekundi, no Konami ovdje ipak pobjeđuje sa svojim dugogodišnjim iskustvom u korištenju FOX enginea. PES 2017 u pravilu nikada ne pada ispod tih 60 FPS-a, stabilan je, ima kraća vremena učitavanja i općenito ima ispoliraniju akciju.

Rezultat: FIFA 17 1:1 PES 2017

Ostatak analize i konačni odgovor na vječno pitanje "FIFA ili PES" donosi IGN Adria.

Fifu 17 i PES 2017 možete kupiti i na Mondo.hr.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • SrećkoŠoić 05.10.2016.

    Zadnjih par godina igram samo pes i moram reći da je pes16 jako loš, toliko nerealan. Npr. penal ćeš jedino sigurno zabiti ako pucaš po sredini, a onda te i protivnik skuži... Zatim kod ''poštivanja prednosti'' doživim to da kasno napravim prekršaj i lopta ode dalje, protivnik puca po golu, moj golman obrani udarac, a onda sudac vraća prekršaj i iz slobodnjaka s 35 metara primim gol. To je osnovno nepoznavanje pravila od strane konamija, jer po tome ispada da se svaka puštena prednost koja ne rezultira golom vraća na mjesto prekršaja. Prekršaje i žute kartone ne vrijedi ni komentirati, brzina nekih (inače prosječnih) igrača je potpuno nerealna, jer ispada da su oni brži s loptom, nego moji bez lopte pa jedina opcija ostaje brutalan prekršaj... Definitivno odustajem od PES-a!

  • katalonske horde zla 04.10.2016.

    PES 16 je mila majka i za pes17 i za fifu 17,samo sam si stavil novi update za sezonu 16/17 i deri misko...

  • konacadabra 03.10.2016.

    Ovi svi minusi za pes su dokaz da je pes za muskarce, a fifa za geekove. Slobodno se javite za tekmu

Komentiraj...
Vidi sve komentare