To je to što me zanima!

Vojnik budućnosti vozit će mini oklopnjak koji ne treba prozore

Američka agencija DARPA radi na razvoju oklopnih vozila budućnosti, koja neće imati prozore, već će vojnici na ekranima imati sliku proširene stvarnosti
Vidi originalni članak

Američki vojnici u budućnosti će uz lasere, dronove i razno futurističko oružje dobiti i mini oklopnjak koji neće imati prozore. 

Prozori su na vojnim vozilima nužno zlo jer su potrebni kako bi vidjeli kamo idemo, ali su ranjivo mjesto na vozilu. Agencija DARPA radi na razvoju nove generacije vojnih vozila koja će biti agilna na bojištu, ali će biti i puno otpornija. Jedno od takvih vozila nedavno je u Arizoni testirao Honeywell. Oni su izradili sustav koji bi se mogao koristiti na cijelom nizu vojnih vozila, a preko panoramskih ekrana u unutrašnjosti bi vojnik imao odličan pregled svog okoliša, neometan prljavštinom ili debelim A nosačima. Sustav se oslanja na kamere u krovu koje snimaju sliku oko vozila, a računala će potom to u vozilu spajati u jednu sliku. 

No to neće biti običan prikaz kao sa svake kamere, već će vojnici dobiti prikaz proširene stvarnosti kako bi imali puno bolji taktički pregled okoliša. Tako na tom digitalnom pogledu na svijet mogu imati brzinu, smjer, položaj i druge podatke... 

Osim novih testiranja i razvoja kako bi sustav bio što brži, Honeywell će dodati i infracrvene i termalne kamere, piše Wired.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Vražji Vrag 27.10.2017.

    Onda ne trebaju biti vojnici u njima, već navigacija pa oderi od nekuda sa sigurne udaljenosti.

  • Roy Ban 24.10.2017.

    A mi naručujemo limuzine tenk dajte pričekajte

  • Francesco_Totti 24.10.2017.

    Zašto ova vozila na marsu nemaju gusjenicu nego obične kotače?

Komentiraj...
Vidi sve komentare