To je to što me zanima!

Vozači, oprez: Svjetla više ne palimo sa zimskim vremenom

Zakon o sigurnosti prometa na cestama odredio je da se od ove godine moramo voziti sa upaljenim svjetlima preko dana od 1. studenog do 31. ožujka, a ne tijekom zimskog računanja vremena kao ranije
Vidi originalni članak

Novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama donio je uz stroge kazne za prekršitelje i nova pravila o tome kad moramo početi preko dana voziti sa dnevnim svjetlima.

Dosad je to bilo s početkom računanja zimskog vremena, koje ove godine počinje u nedjelju 27. listopada. Te noći ćemo kazaljke na satovima pomaknuti jedan sat unatrag, no ako sjednete u automobil moći ćete još par dana voziti i bez dnevnih svjetala tijekom dana. 

Novi Zakon određuje tako da dnevna ili kratka svjetla na motornim vozilima moraju biti upaljena tijekom dana od 1. studenog.

Isto tako, dok će zimsko računanje vremena trajati do 29. ožujka sljedeće godine, sa svjetlima preko dana morat ćemo voziti do 31. ožujka sljedeće godine.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • balki balki 30.10.2019.

    U vrijeme kad svi tipkaju po mobitelima te možda baš upaljena svjetla spase od frontalke ili udarca straga. Ne da ih imam uvijek upaljena nego bi trebao i bljeskalice staviti da nekima odvučem pažnju s ekrana mobitela.

  • glumac39 27.10.2019.

    Nikakva svjetla nam ne pomažu..............pomaže samo znanje i ogronmno iskustvo u vožnji ako treba i najmanje i tri puta provjeriti da bi učinili bilo kakvu promjenu u vožnji!!!!!!!!Upamtite -zapamtite vožnja je vrlo al vrlo opasna stvar!!!!!!Milijoni kilometara u rukama ........samo strpljivost -mudrost i veliko znanje!!!!!!!!!!!!!!Samo ljubav i znanje me jedino drže inače vrlo -vrlo zajebana stvar-vožnja!!!!

  • Frenkyy 27.10.2019.

    Pale se sama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare