To je to što me zanima!

VW tražio Kineze da daju ideje te su došli do 'letećeg Golfa'

Inženjerima, koji su vodili projekt na kojem su Kinezi davali svoje ideje i želje VW-u, toliko se svidio leteći automobil da su odlučili napraviti animaciju vozila budućnosti
Vidi originalni članak

Leteći Volkswagen nije stvarni automobil, ni koncept, već se radi o jednoj od 119.000 ideja koje je Volkswagen dobio za svoj 'People's Car Project'. Ljudima u VW-u toliko se svidjela ideja da su odlučili napraviti animaciju koja pokazuje kako bi se jednog dana ovakav auto kretao kineskim cestama. 

'Leteći Golf' izgledom podsjeća na jo-jo i lebdi oko pola metra iznad zemlje, kreće se po elektromagnetskoj mreži cesta. Kao što se vidi u animaciji, maleni "auto" je prilično okretan, a iako nije baš čvrst, senzorima bi vidio moguće prepreke i prilagodio brzinu i smjer. 

Među idejama na projektu bio je i 'glazbeni auto' kojem je vanjska površina prekrivena LED-icama koje mijenjaju boje ovisno o glazbi koju pušta vozač. Malo realnija ideja bio je "pametni ključ" s ekranom osjetljivim na dodir na kojem vozač vidi kakvo mu je stanje s gorivom, kakvo je vrijeme te je li auto siguran.

Iako se ovdje radi samo o idejama, Luca de Meo iz VW-a rekao je kako se više automobili ne rade samo za ljude, već i u suradnji s njima, pa i ovdje gdje se pokreće nacionalni dijalog koji inženjerima daje uvid u potrebe kineskih kupaca. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • AnonymAnus 11.05.2012.

    Ma koliko god oni izmisljavali nove nacine prijevoza i poboljsavali sustave sigurnosti, i dalje smrad benzina i buka motora na 4 kotaca izazivaju pomanjkanje mjesta u gacama vozaca, i onaj feeling kad utrcis u zavoj a gume cvile pa si mislis, ocu ga proc il ne, to je voznja!!!

  • webasto 10.05.2012.

    i kak sad da idem ševit u tom autu,osim ako ne postoji elektromagnetski poljski put... :P

  • felipe_massa 10.05.2012.

    bolji je moj Golf 2 jer kada u rikverc opalim kukom u zid razbijem samo zid

Komentiraj...
Vidi sve komentare