To je to što me zanima!

Windows 10 od danas dostupan kao besplatna nadogradnja

Windows 10 su najsigurniji Windowsi do sad i pružaju brzo i poznato korisničko iskustvo na širokoj paleti uređaja koji uključuju osobna računala, tablete i druge
Vidi originalni članak

Operativni sustav Windows 10 od danas je dostupan u 190 država diljem svijeta kao besplatna nadogradnja Windows 7 i 8.1 uređaja, kao i operativni sustav novih osobnih računala i tableta.

Windows 10 predstavlja potpuno nov i jedinstven pristup Windows platformi. Ne samo da su besplatni, nego zahvaljujući povratnim informacijama od preko 5 milijuna korisnika predstavljaju uslugu koja se automatski ažurira novim inovacijama i sigurnosnim rješenjima. Windows 10 su najsigurniji Windowsi do sad i pružaju brzo i poznato korisničko iskustvo na širokoj paleti uređaja koji uključuju osobna računala, tablete, pametne telefone, Xbox One, HoloLens i mnoge druge. 

Nadogradnja na Windows 10 je jednostavna za korisnike Windows 7 i Windows 8.1 osobnih računala ili tableta. Korisnici koji su rezervirali svoju nadogradnju na Windows 10 bit će obaviješteni u etapama kada njihova nadogradnja bude spremna za instalaciju. Maloprodajni partneri će pomoći korisnicima pri nadogradnji na Windows 10, zahvaljujući najvećem tehnološkom programu pomoći do sada u kojem sudjeluje više od 100.000 specijaliziranih prodavača i desetci tisuća trgovina diljem svijeta.

Iz Toshibe su danas objavili nadogradivost na Windows 10 za sve svoje nove Windows uređaje. Dodatno, većina postojećih uređaja iz 2013. i 2014. godine također će biti nadogradivi od 29. srpnja. Nadogradnju na Windows 10 besplatno nudi Microsoft Corp. u razdoblju jedne godine od opće dostupnosti.

Toshiba

Lenovo je također objavio kako će odmah započeti isporuku niza proizvoda koji su opremljeni s Windows 10 operativnim sustavom. Lenovo ima dugu listu proizvoda koji mogu podržati ovu nadogradnju, uključujući popularne modele kao što su YOGA 3 Pro i YOGA 500.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • nikluk20 13.08.2015.

    odlično, radi ko zmaj komp....

  • materti 30.07.2015.

    Windows 10 je bolji od windows 8 i 8.1, no jos uvijek je po performansama iza windowsa 7. Razlog je vrolo jednostavan. Windows 10 pokusava smanjiti potrebnu kolicinu diska za svoju instalaciju tako sto se instalira u komprimiranom obliku, i cijelo vrijeme ostane komprimiran. Da bi kao takav mogao funkcionirati CPU u realnom vremenu cijelo vrijeme radi sa komprimiranim podatcima te ih dekompresira i ponovno kompresira. To iscucla iz sustava puno vise CPU snage i RAM-a nego sto je potrebno windowsima 7. Desetka donosti neke novosti, neke nove gadgete, voice programe itd itd, onome koga to veseli desetka ce biti bolja. No treba navesti i ostale nedostatke desetke u odnosu na sedmicu: dakle 1. malo slabije performanse (ne toliko mnogo ali malo slabije jesu) 2. Cuclanje internet bandwidtha (windows 10 je besplatan zato sto se pretvara u microsoftov App store, koji ce vam stalno donositi nove microsoftove ponude i proizvode, a to ce cuclati internet promet kao prvo za konstantno osvjezavanje app storea, kao drugo imati cete microsoftovo reklamiranje) 3. zbog nacina na koji su napravljeni (kompresija, appstore itd) desetka ce biti (po izjavama microsofta) puno manje prilagodljiva (customisable) nego sedmica, znaci pouno stvari koji ste na sedmici mogli prilagoditi i promjeniti na desetci vise necete moci dirati 4. povratne informacije microsoftu, za funkcioniranje app storea i da bi vam microsoft mogao donositi ponude o proizvodima koji pasu vama "anonimno" ce se iz vaseg sustava prikupljati informacije i slati microsoftu, sto radite, kada, kako (tako npr vec funkcionira google)

  • Tmpln 30.07.2015.

    Naravno da je Windows 10 daleko najbolji OS do sad. Jednostavno ne zelim cut ljude koji su zapeli na Win 7 koji nikad ne updejtaju sistem i imaju milijun ranjivosti. A da ne pricam o tome koliko je retardirano kao Gamer izostavljat Win 8.1 i sad Win 10. Sta ne zelite Direct X 12 i vise Fps-a ? Win 10 u idle modusu ne trosi skoro nista procesora sto je fantasticno. A Cortana stvarno nije glupa, cak zna i malo teze zadatke obavit kad joj kazes. Sve u svemu cenerka je super i meni radi fantasticno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare