To je to što me zanima!

Xiaomi sa dva nova jeftinija mobitela želi osvojiti Europu

Snažniji MiA2 ima veliki ekran, solidan procesor i brdo memorije u najjačoj verziji, a iako je Lite jeftiniji, na njemu su ugradili zub pri vrhu ekrana, a jak adut mu je i moćna baterija
Vidi originalni članak

Kineski div Xiaomi predstavio je u utorak u Madridu MiA2 i MiA2 Lite telefone srednjeg ranga kojima ciljaju sve veći udio europskog tržišta.

MiA2 je atraktivniji model i stiže s 5,99-inčnim ekranom (2160x1080) u 7,3 mm tankom kućištu sa Sonyjevom dvostrukom kamerom od 12 i 20 megapiksela te baterijom od 3010 mAh, kao glavnim adutima. Pokreće ga Snapdragon 660, a dolazi sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Nudit će se i u verziji sa 4 GB RAM-a te 32  i 64 GB memorije. 

Što se kamera tiče, prednja od 20 megapiksela ima i HDR podršku koja bi trebala rezultirati kvalitetnijim fotografijama. Uz bokeh, na stražnjoj strani je i AI modul, koji otkriva različite stvari, navode iz Xiaomija. Tako bi trebao pokazati koliko je kalorija na tanjuru, a fotografirate li neki predmet, omogućit će njegovo detektiranje i pretraživanje sličnih. 

Lite verzija dolazi s 5,83-inčnim ekranom koji ima sada već standardni zub (iako se radi o jeftinijem modelu). Tu je AI kamera od 12 i 5 megapiksela, a na prednjoj strani kamera od 5 megapiksela. Pokreće ga Snapdragon 625 uz bateriju od 4000 mAh. On će se nuditi u varijantama sa 3/32 i 4/64 GB. 

Očekuje se da će MiA2 i Mi A2 Lite pametni telefoni biti dostupni na hrvatskom tržištu i tržištu regije tijekom kolovoza ove godine, dok će autentičnost porijekla i ispravnost i ovih Xiami mobilnih uređaja kupci moći provjeriti pristupom na sljedeći link http://www.mi.com/verify.


Cijene za Hrvatsku još se čekaju, ali MiA2 će stajati između 250 i 350 eura, ovisno o verziji, dok će Lite stajati od 179 do 229 eura.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 05.08.2018.

    Tojest prvi aplle pao na drugo krivo sam napisao

  • 05.08.2018.

    Apple ima srece kaj su u americi malo u stilu sta ce nam drugo kad imamo apple nemam nista protiv njih dapace buduca zena mi je amerikanka ima osmicu i mobiteli su fakat kvalitetni ali napredak od modela do modela je u najmanju ruku sporiij nego u aziji a cijene su bezobrazne pogotovo tu tamo je malo drugačije a xiaomi prosle godine recimo prodao 100milja mobitela a apple je 50milja proizveo i to neznam dali ova dva modela osmice ili cak mislim i plus desetka tak da nije lose za kopiju:):)ma jedu kinezi sve jaki su nemaju konkurenciju a to je i zato kad realno pogledas jer su malo vise posteni nude istu kvalitetu a za osjetno manje para i inovativniji su i svasta nesto apple recimo ovako ustrojen u kini bi brzo prdnuo ...ovo je cisto neko moje osobno misljenje koje mislim da nije bas daleko od objektivnog ali da se neko ne nadje uvrijeđen jer naravno da je to ponaosob neko samsung neko apple neko huawei koji je btw proglasavan za najbolju firmu za mobitele u cijeloj aziji jos dok ga ni nije bilo na hrv trzistu a da ne pricamo koje sve firme tog tipa su u aziji i sad su neki dan postali drugi najprodavaniji u svijetu mislim stigli bas apple sto uz ranije spomenut sporiiji razvitak i cijenu nije ni cudno....poduzi post:)ali svjeza rasprava od neki dan s dva frenda pa sam morao napisat

  • 565QW 24.07.2018.

    ne trebaju mi u Hrvatskoj ...jer su ovdje skupi ...izravno od proizvođača kupio

Komentiraj...
Vidi sve komentare