To je to što me zanima!

YouTube pokreće 100 kanala, nudit će po 25 sati programa

Kanali će se moći gledati besplatno na računalu. YouTube će ovime konkurirati ostalim kabelskim i satelitskim televizijama. Program će početi emitirati od jeseni
Vidi originalni članak

Najpopularniji video servis YouTube u vlasništvu Googlea pokreće 100 internetskih televizijskih programa originalnih sadržaja, koji bi trebali postati konkurencija 'običnoj' televiziji. Na njima će surađivati zvijezde poput Madonne i Ashtona Kutchera koji su dobili svoje emisije, a surađivat će i brojne produkcijske kuće. Programi će emitiranje započeti ove jeseni i bit će potpuno besplatni, a financirat će se iz Googleova sustava oglašavanja. Oglašivači će, vjeruje se, biti sretniji ako im se reklame pojavljuju uz profesionalne video sadržaje, piše Daily Mail. Kanali će funkcionirati na zahtjev korisnika kao i dosad, a svaki će pružati i do 25 sati programa dnevno. Profesionalni program nadopunjavat će amaterske snimke, te filmove i TV emisije. 

YouTube već je isplatio oko 100 milijuna dolara producentima kako bi preuzeli kreiranje programa, a još posebno 5 milijuna dolara predujma isplatili su zvijezdama za nekoliko sati emitiranja programa tjedno. Zarada se dijeli pola-pola, dok golema ulaganja Google namjerava vratiti od oglasa.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Boy X 02.11.2011.

    Trebalo bi doči vrijeme da se prestane plačati HRT-elu pretplata jer ionako več godinama nemaju programa osim dnevnika.Same sapunice reprize filmovi koje po dva tri puta mjesečno repriziraju.A plače su redovne.

  • ajoooj 01.11.2011.

    25 sati dnevno 367 dana u godini.

  • ciril_stipsa 01.11.2011.

    Vjerovatno ce se moci gledati 8 dana u tjednu

Komentiraj...
Vidi sve komentare