To je to što me zanima!

Boom zakrivljenih ekrana: Niz tvrtki sada želi Samsungov

Kineski mediji javljaju da će Vivo uskoro lansirati telefon sa zakrivljenim Samsungovim ekranom, a navodno bi i Huawei i Xiaomi trebali krenuti istim putem
Vidi originalni članak

Samsungov zakrivljeni ekran dao je dodatnu draž novim Galaxy mobitelima. Da je ovaj novitet doista sve popularniji svjedoči i podatak da su neke konkurentske tvrtke od Samsunga naručile tu istu tehnologiju. 

Kineske kompanije Huawei, Vivo i Xiaomi se izgleda također pripremaju izbaciti seriju smartphonea s ekranima proširenima i na rub. 

Kineski mediji javljaju da Vivo planira na tržište izbaciti Xplay5 mobitel sa Samsungovim Dual Edge zaslonom već ovog mjeseca. Bit će riječ o snažnom mobitelu s obzirom da je najavljen i najnoviji snažni Qualcommov Snapdragon 820 te 6 GB RAM-a. 

Neki stručnjaci sugeriraju da će istim putem krenuti i kineski divovi Huawei i Xiaomi, a već lani su krenule glasine da Huawei namjerava kupiti Samsungovu tehnologiju proširenog ekrana. 

Čini se da Samsung ulaže mnogo novca u razvoj svog hvaljenog AMOLED zaslona, a postoje glasine da bi čak i Apple mogao preuzeti tu tehnologiju za svoj sljedeći iPhone. 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • RobertZec 05.03.2016.

    imam s6 i sta se tice zakrivljenog ekrana 90 posto je vizualno samo ljep tek 10(ako ne i manje) posto iskoristivost tog zakrivljenog ekrana...po meni s5 je trenutno plafon kvalitetnog mobitela koji se isplati kupiti...jedino sto nema zakrivljen ekran...koliko sam vidio specifikacije s7 neisplati se kupovat jedino ako zelite se pohavalit da imate najnoviji model....jer s7 nemoze ponuditi nista puno vise sto vam moze ponuditi s5 (osim zakrivljenog ekrana)...

  • najindustrijalizovanija 04.03.2016.

    zakrivljeni ekran je totalna glupost koja loše leži u ruci i ničemu ne služi

  • sony55 04.03.2016.

    Lijepo izgleda ta zakrivljenost ekrana, no što je sa padovima smartphona koji često završe na rubovima? Hoće li se dogoditi pucanje ekrana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare