To je to što me zanima!

Zastava napravila "Hummer" koji će ponuditi vojsci Srbije

Navodi se da će vozilo koštati 38.000 eura što je jeftinije od konkurentskih vozila na tržištu. Za razliku od Hummera može prevesti veći broj ljudi, a prelazi strmije terene
Vidi originalni članak

Prema najavama iz Kragujevca tamošnja tvrtka Zastava kamioni ponudit će Vojsci Srbije novo vozilo koje će se moći koristiti za prijevoz ljudi i raznih tereta, ali i kao sanitet. Prema pisanju beogradskog dnevnog lista Blic u Kragujevcu su već razvili novo vozilo koje je rađeno po uzoru na čuveni američki Hummer.

Navodi se da je "kragujevački Hummer“ opremljen američkim motorom i mjenjačem koji, ovisi o potrebama, može biti njemačkog ili talijanskog proizvođača. Svi ostali dijelovi koji će se ugrađivati na to vozilo su iz Srbije i proizvodit će se upravo u Kragujevcu.

Prema izračunima iz Zastava kamioni njihovo namjensko vozilo koštat će 38.000 eura što je jeftinije od konkurentskih vozila na tržištu. Uz neke zajedničke osobine koje ima sa američkim Hummerom novo vozilo iz Kragujevca razlikovat će se od njega što će moći prevesti veći broj ljudi, ali i bit će više postavljeno od podloge tako da će moći prelaziti i strmije terene.

Radi svih karakteristika koje ima proizvođač se nada da bi Vojska Srbije mogla pokazati interes za njegovu nabavku.

- Vojska ima potrebe za 1.400 vozila da bi obnovila zastarjeli vozni park. Ono što smo mi konstruirali i napravili je neborbeno vozilo, nosivosti 1,4 tone. Ima pogon na sva četiri kotača i mogućnost blokade zadnjeg pogona, rekao je ministar obrane u Republici Srbiji Dragan Šutanovac.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • igorskee 23.01.2012.

    Istočnjačko smeće, u ovom slucaju Zastava.

  • marinf 23.01.2012.

    Ma isti hummer!

  • MAX 2010 20.01.2012.

    Kao i slOvenci nisu s bagerima poravnali teren pa po kunu svojima nego uglavnom idalje rade i za sve nađu kupce. Nadana u Srbiju na studijsko putovanje može li HR prizvoditi i utrpati se jer ne vidim da nas itko zove ili traži,a kad i jesu provizije su bile veće od pogona Ponovio bih da su ove godine bili drugi po investicijama u evropici (iznos veći od naših zadnjih 5god??) TKO JE ONDA GLUP mi ili...............?

Komentiraj...
Vidi sve komentare