To je to što me zanima!

Velik interes: ZIP za žene nudi besplatni tečaj programiranja

Iz ZIP-a kažu da su se odlučili na besplatni tečaj programiranja jer među projektima koji se prijavljuju ima malo onih koje su pokrenule žene i nadaju se da bi ovo moglo to promijeniti
Vidi originalni članak

Zagrebački inkubator poduzetništva najavio je u petak kako će uskoro pokrenuti seriju besplatnih radionica o osnovama programiranja, namijenjenih ženama. 

Kako među projektima koji se prijavljuju u ZIP-ov program ima malo onih koje su pokrenule žene, iz ZIP-a kažu da su odlučili na ovaj način dodatno približiti programerski svijet ženama koje u njega nisu toliko uključene. 

Poveća li se broj žena koje programiraju, u ZIP-u misle da bi se povećala i mogućnost da se više žena počne odlučivati za samostalne poslove zasnivane na programiranju, a po mogućnosti i startupe. 

Radionice će biti u prostorima ZIP-a utorkom od 13.30 sati i četvrtkom u 16 sati, a za svaku grupu organizirat će sedam radionica u trajanju od 3 sata. Na radionicama će se učiti osnove web tehnologija, od HTML-a i CSS-a do JavaScripta.

Bitno je samo da polaznice imaju prijenosno računalo na kojem će moći raditi, a prva grupa kreće s radionicama u utorak, 5.4.2016. u 13:30.

Prijave su moguće na https://www.entrio.hr/event/radionica-programiranje-za-zene-3138a treba istaknuti kako je prva grupa već popunjena te se formira lista čekanja za nove grupe.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • GoldenJαck 19.03.2016.

    Navodno Nizozemska, tocnije Amsterdam ce povuci nepovratna sredstva iz EU fondova te stimulirati preko potrebnu MUSKU prostituciju tako sto ce za pocetak drzava placati najam prostora te davati prosjecnu dnevnicu jedne prostitutke dok ne krene biznis samostalno.

  • Chillimar 19.03.2016.

    Ako je muška populacija ta koja je inovativna i produktivna na ovom području, ne bi li nju trebalo stimulirati? Usput, gdje su besplatni tečajevi za muškarce za bilo što?

  • GoldenJαck 19.03.2016.

    Ocita diskriminacija. Ili misle da to funkcionira jednostrano....Samo nastavite prije il kasnije ce se prelomit pa ce ici opet unatraske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare