Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Velik interes: ZIP za žene nudi besplatni tečaj programiranja

Iz ZIP-a kažu da su se odlučili na besplatni tečaj programiranja jer među projektima koji se prijavljuju ima malo onih koje su pokrenule žene i nadaju se da bi ovo moglo to promijeniti

Foto: Pexels
5 komentara

Zagrebački inkubator poduzetništva najavio je u petak kako će uskoro pokrenuti seriju besplatnih radionica o osnovama programiranja, namijenjenih ženama. 

Kako među projektima koji se prijavljuju u ZIP-ov program ima malo onih koje su pokrenule žene, iz ZIP-a kažu da su odlučili na ovaj način dodatno približiti programerski svijet ženama koje u njega nisu toliko uključene. 

Poveća li se broj žena koje programiraju, u ZIP-u misle da bi se povećala i mogućnost da se više žena počne odlučivati za samostalne poslove zasnivane na programiranju, a po mogućnosti i startupe. 

Radionice će biti u prostorima ZIP-a utorkom od 13.30 sati i četvrtkom u 16 sati, a za svaku grupu organizirat će sedam radionica u trajanju od 3 sata. Na radionicama će se učiti osnove web tehnologija, od HTML-a i CSS-a do JavaScripta.

Bitno je samo da polaznice imaju prijenosno računalo na kojem će moći raditi, a prva grupa kreće s radionicama u utorak, 5.4.2016. u 13:30.

Prijave su moguće na https://www.entrio.hr/event/radionica-programiranje-za-zene-3138a treba istaknuti kako je prva grupa već popunjena te se formira lista čekanja za nove grupe.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message