To je to što me zanima!

Zuckerbergov cilj u ovoj godini: "Moramo popraviti Facebook"

Nakon trčanja, čitanja ili učenja stranih jezika, Mark Zuckerberg 2018. želi posvetiti borbi protiv zlostavljanja na Facebooku, zaštiti od uplitanja država, ali priznaje i da će to biti teška misija
Vidi originalni članak

Mark Zuckerberg svake godine si zadaje neki osobni cilj, poput trčanja, učenja kineskog, izrade umjetne inteligencije za kuću..., no ove godine se njegov cilj tiče i svih nas. Zuckerberg je odlučio popraviti Facebook, točnije zlostavljanje na najvećoj društvenoj mreži, objavio je u svom postu.

- Svijet se osjeća tjeskobno i podijeljeno i Facebook ima puno posla - radilo se tu o zaštiti naše zajednice od zlostavljanja i mržnje, obrane od uplitanja država ili osiguranja da je vrijeme provedeno na Facebooku dobro provedeno - napisao je Zuckerberg i dodao kako je njegov cilj u ovoj godini popraviti te stvari.

- Nećemo spriječiti svaku grešku ili zlostavljanje, ali trenutno činimo previše grešaka u provođenju naših pravila i zloporabi naših alata. Uspijemo li u tome ove godine, onda će 2018. završiti na puno boljem putu - rekao je. 

KRITIZIRAO POPULARNU MREŽU Apel bivšeg šefa iz Facebooka: 'Hranite zvijer, uništit će vas!'

Ovakvim prilično općenitim planom zadao si je ogroman posao i ima ogromnu listu s koje može birati probleme s kojima se želi pozabaviti. O nekima govori i u svome postu, poput decentralizacije moći, ali tu su i nasilje i neprimjereni sadržaji na YouTubeu, uključivanje oglašavanja u utjecanje na političke izbore. Zuckerberg govori i o enkripciji i kriptovalutama kao o mogućim tehnologijama koje ljudima daju više moći, ali i o rizicima jer ih je teže kontrolirati.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 05.01.2018.

    pa facebook je postao samo komentiranje slika ,zlostavljanje,krađe profila itd..

  • Rvatinaa_gugla 05.01.2018.

    Ne bih si otvorio profil na Facebooku ni da mi život ovisi o tome

  • Judita👥 05.01.2018.

    a što mu fali?:)ima čak i previše toga

Komentiraj...
Vidi sve komentare