To je to što me zanima!

Bježali od vatre cestom kao iz pakla: 'Izgleda zastrašujuće!'

Veliki požar poharao je u četvrtak sjever Kalifornije. Progutao je više od osam tisuća hektara površine te na evakuaciju prisilio oko 50 tisuća ljudi
Vidi originalni članak

Vatra se širila tako brzo da su je neki ljudi jedva izbjegli. Jedna od njih je i Brynn Parrott Chatfield iz Paradisea, koja je Facebooku objavila snimku na kojoj se vidi kako se s obitelji u automobilu očajnički probija kroz vatru.

Video izgleda kao isječak iz nekog filma katastrofe. Automobil se kreće cestom s obje strane okruženom vatrenim plamenovima. 

- Veoma mi je teško objaviti ovu snimku, ali mislim da to moram učiniti. Moj dom u Paradiseu je u plamenu. Moja obitelj je evakuirana i na sigurnom. No, nisu svi moji prijatelji na sigurnom. Sve izgleda tako nerealno i zastrašujuće - napisala je na Facebooku.

IZGORIO 'RAJ' Požar uništio grad u Kaliforniji: Stanovnici su masovno bježali

Požar je izbio u četvrtak ujutro. Uništio je stambene četvrti, bolnice, škole, a vlasti još nisu sigurne koliko je osoba stradalo dok pokušavaju ovladati vatrenom stihijom koju snažni vjetar brzo širi stvarajući plamenove visoke 15-ak metara.

Spasioci su buldožerima raščišćavali ceste kako bi iz goruće bolnice spasili pacijente. Bolnica je u međuvremenu potpuno izgorjela.

Guverner Kalifornije proglasio je izvanredno stanje na tom području.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 09.11.2018.

    u kaliforniji uvijek požari

  • ab ovo 09.11.2018.

    ovo ne bih probao

  • ivanpavelic1 09.11.2018.

    sve gori,teren pristupacan a nigdje ni jednog vatrogasca,policije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare