To je to što me zanima!

Britanac, Paul Bradbury, pobijedio je hrvatsko pravosuđe: 'Hrvatska je raj'

Novinar i pisac, te osnivač prvog portala na engleskom u Hrvatskoj, odgovorio je na 24 pitanja, a najteže mu je pala hrvatska jezikolomilica. Pogledajte video na YouTube kanalu 24sata, te na Videoteci 24sata
Vidi originalni članak

Došao je iz kišnog Manchestera u posjet Hrvatskoj i zaljubio se u jedan od najsunčanijih hrvatskih otoka - otok Hvar. Uz to napravio je i revolucionarno djelo - Paul Bradbury, pisac i novinar, otvorio je u Hrvatskoj prvi portal na engleskom jeziku. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Hrvatski opušteni način života je poput malarije. Kada uđe u vaš sistem, ne možete ga se riješiti - rekao nam je Paul u 24 pitanja. 

Kada je došao u Hrvatsku najveći šok mu je bio jezik. 

- Mislio sam da učim hrvatski, a zapravo sam učio jelsaški dijalekt - nasmijao se Paul.

Iako je svoju sreću pronašao na otoku, ipak, više od ribica voli sarmu. A pitanja smo mu dodatno zapaprili s poznatom hrvatskom jezikolomilicom: 'Na štriku se suši šareni šosić'. Pogledajte kako se snašao na YouTube kanalu i Videoteci 24sata.

Paul je jučer, u utorak, uspio 'pobijediti' Hrvatsko pravosuđe. Naime, sud je nakon dvije godine suđenja presudio u njegovu korist. Hrvatska turistička zajednica tužila ga je jer je na svojim društvenim mrežama napisao: 'Croatia, Full of Uhljebs'. Više o suđenju pogledajte na linku. 

Dugi niz godina Paul Bradbury uspješno promovira Hrvatsku i našu kulturu u cijelom svijetu putem svog portala, a odnedavno i YouTube kanala.

Pogledajte video: 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • volimistru 19.01.2023.

    Pravi ledeni Britanac.....

  • T-Rexxx 19.01.2023.

    Mogao je naucit jezik, u Jelsi je vec jako dugo.

  • 19.01.2023.

    pratim ga već neko vrijeme. odličan je. kad makneš one negativne karakteristike koje Britance krase poput ukrasa na boru, lik je 100 posto Britanac i kao takav je priznao da je hrvatski humor bolji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare