To je to što me zanima!

Darko Stošić: Da razmišljam kao gubitnik, ne bih ni pokušavao napraviti nešto u ovom sportu!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon sjajnog starta u KSW-u posjetili smo Darka Stošića u dvorani u Beogradu te otkrili kako se sprema i na kojim segmentima svoje borbe radi te u čemu želi napredovati...
Vidi originalni članak

Poslije svakog poraza teško se vratiti na pobjednički put. U drugim sportovima, primjerice tenis ili judo, imaš priliku svaki tjedan ili mjesec za pobjedu i vraćanje samopouzdanja. Potrebno je dosta treninga i vremena da se zakaže borba, objašnjavao je tako Darko teške trenutke koje je prolazi dok je čekao svoju borbu u KSW-u, a onda ostvario i sjajnu pobjedu protiv Michała Włodareka.

POGLEDAJTE VIDEO:

- U trenucima kada se dogodi poraz, postavljam si pitanje 'Mogu li ja ovo?', ali na kraju uvijek izdržim. Borbenost, zbog koje sam i počeo ovo trenirati, me održava. Da razmišljam kao gubitnik, ne bih ni pokušavao u ovome sportu - rekao je pravi borac i u kavezu i van njega, Darko Stošić koji je nakon prvog nastupa i pobjede u UFC-u, nanizao tri poraza i sreću potražio u najjačoj europskoj organizaciji.

- Nije lak put vratiti se nazad u UFC, ali to je neki cilj. Ako se sve posloži kako treba i ako bude ponuda da se vratim, vjerojatno hoću. Međutim, ako mi bude dobro u KSW-u i ako se tamo dobro pozicioniram, možda mi se neće isplatiti vraćati. Na kraju krajeva, sve se svodi na financije - pojednostavio je srpski borac i osvrnuo se na svoje sunarodnjake Medića i Rakića.

- Aleksandar je sam vrh UFC-a, a Uroš je tek potpisao, ali on ima ono nešto što ga može napraviti zvijezdom i što vlasnici UFC-a traže - rekao je Stošić, a na treningu nas je zanimalo u čemu smatra da treba napredovati, a on nam je otkrio segment koji želi popraviti.

DIREKT U GLAVU Darko Stošić: 'Michał Włodarek je agresivan borac, volim to...'

- Ovo je MMA i treba pokriti sve segmente borbe... kondicija, izdržljivost, hrvanje i ostalo. Mislim da je svim borcima, pa tako i meni, kondicija jedan misteriji. Na tome se najviše radi, uvijek otkrivam nešto novo i uvijek se nadograđujem. Ako imaš kondicije za tri runde, imaš i prednost nad protivnikom iako je možda tehnički bolji - naglasio je Darko. Zanimalo nas je i tko stoji iza njega te kako obitelj proživljava njegove ulaske u kavez.

- Obitelj je navikla već na moje mečeve. Normalno da ne žele gledati nekog koga vole da se bori, ali to je sport - zaključio je. Cijelu epizodu možete pogledate na YouTube kanalu 24sata.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cijeli video pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • CarminaBurana 30.04.2021.

    Pitaj ga za Stosica

  • Janka Puszta 29.04.2021.

    Dajte nam servine, baš smo se njih zaželeti. Kaj naši susedi Mađari nemaju borce?

  • Rimla 29.04.2021.

    Pre nizak je za taj sport

Komentiraj...
Vidi sve komentare