Video

Komentari 13

Darko Stošić: Da razmišljam kao gubitnik, ne bih ni pokušavao napraviti nešto u ovom sportu!

Darko Stošić: Da razmišljam kao gubitnik, ne bih ni pokušavao napraviti nešto u ovom sportu!

Nakon sjajnog starta u KSW-u posjetili smo Darka Stošića u dvorani u Beogradu te otkrili kako se sprema i na kojim segmentima svoje borbe radi te u čemu želi napredovati...

Poslije svakog poraza teško se vratiti na pobjednički put. U drugim sportovima, primjerice tenis ili judo, imaš priliku svaki tjedan ili mjesec za pobjedu i vraćanje samopouzdanja. Potrebno je dosta treninga i vremena da se zakaže borba, objašnjavao je tako Darko teške trenutke koje je prolazi dok je čekao svoju borbu u KSW-u, a onda ostvario i sjajnu pobjedu protiv Michała Włodareka.

POGLEDAJTE VIDEO:

- U trenucima kada se dogodi poraz, postavljam si pitanje 'Mogu li ja ovo?', ali na kraju uvijek izdržim. Borbenost, zbog koje sam i počeo ovo trenirati, me održava. Da razmišljam kao gubitnik, ne bih ni pokušavao u ovome sportu - rekao je pravi borac i u kavezu i van njega, Darko Stošić koji je nakon prvog nastupa i pobjede u UFC-u, nanizao tri poraza i sreću potražio u najjačoj europskoj organizaciji.

- Nije lak put vratiti se nazad u UFC, ali to je neki cilj. Ako se sve posloži kako treba i ako bude ponuda da se vratim, vjerojatno hoću. Međutim, ako mi bude dobro u KSW-u i ako se tamo dobro pozicioniram, možda mi se neće isplatiti vraćati. Na kraju krajeva, sve se svodi na financije - pojednostavio je srpski borac i osvrnuo se na svoje sunarodnjake Medića i Rakića.

- Aleksandar je sam vrh UFC-a, a Uroš je tek potpisao, ali on ima ono nešto što ga može napraviti zvijezdom i što vlasnici UFC-a traže - rekao je Stošić, a na treningu nas je zanimalo u čemu smatra da treba napredovati, a on nam je otkrio segment koji želi popraviti.

- Ovo je MMA i treba pokriti sve segmente borbe... kondicija, izdržljivost, hrvanje i ostalo. Mislim da je svim borcima, pa tako i meni, kondicija jedan misteriji. Na tome se najviše radi, uvijek otkrivam nešto novo i uvijek se nadograđujem. Ako imaš kondicije za tri runde, imaš i prednost nad protivnikom iako je možda tehnički bolji - naglasio je Darko. Zanimalo nas je i tko stoji iza njega te kako obitelj proživljava njegove ulaske u kavez.

- Obitelj je navikla već na moje mečeve. Normalno da ne žele gledati nekog koga vole da se bori, ali to je sport - zaključio je. Cijelu epizodu možete pogledate na YouTube kanalu 24sata.

Cijeli video pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.