To je to što me zanima!

Fotelja od kokica i haljina od žileta: U stanu akademske umjetnice ostaje se bez daha

Ušli smo u stan umjetnice Pauline Jazvić. Kako izgleda ova zagrebačka oaza, saznajte u novoj epizodi 'Doma iz bajke' na YouTube kanalu 24sata
Vidi originalni članak

Vlasnica ove zagrečke kuće, Paulina Jazvić, je poznata hrvatska akademska slikarica i sveučilišna profesorica na modnom dizajnu. Paulina iza sebe ima mnogo samostalnih i skupnih izložbi. Pogledajte kako izgleda njezin stan u centru grada.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Odmah na ulazu u stan vidimo da svoj umjetnički duh Paulina izražava na puno načina, kroz slikarstvo i dizajn, ali i kroz instalacije. U njenom stanu zatekle su nas njene slike velikih formata te neobične instalacije poput fotelje od kokica te košulje s britvicama.

U zagrebačkom stanu umjetnice nalazi se i posebna soba, sva zalivena bojama gdje stvara svoje slike i instalacije. Ovdje je i izlaz u predivan mali vrt s ugodnom vrtnom garniturom, gdje umjetnica odmara i druži se s prijateljima.

- Nemam ovdje nekog kompliciranog 'dekora'. Samo kombiniram stvari, koje mi se sviđaju - kaže umjetnica.

Boravak je spojen s kuhinjom i blagavaonom, a kako bi prostor bio što svjetliji i prozračniji, odlučila se za velike prozore, staklena vrata čime su u kuću unijeli dobre sunčane vibracije dodatno naglašene bojama i materijalima. Priču su zaokružili pažljivim izborom namještaja od prirodnih materijala. Posebno mjesto zauzima velika terasa s pogledom na šumu. 

Pogledajte video: 

Kako izgleda ovaj dom iz bajke, saznajte na YouTube kanalu 24sata. Serijal 'Dom iz bajke' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU, pratite na našem YouTube kanalu, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima, Videoteci 24sata te na 24sata.hr.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 04.07.2022.

    Tko to čisti?

  • sljastrava 03.07.2022.

    Ružno

  • Kukuriku22 02.07.2022.

    Najbolji je kučak

Komentiraj...
Vidi sve komentare