To je to što me zanima!

Ginekolog odgovorio na često postavljena pitanja: Rijetkim će ženama tampon probiti himen...

24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJA predstavlja novi serijal. Na YouTube kanalu 24sata moći ćete pratiti serijal '10 bizarnih pitanja' na koja će odgovarati ginekolog, psihijatar, estetski kirurg...
Vidi originalni članak

Većini se žena u pojedinim situacijama čini kao da je PMS smak svijeta, a pametan muškarac će se u tim trenucima vjerojatno maknuti od žene, rekao nam je Marko Kisić, spec. ginekologije i porodništva. U novom serijalu na YouTube kanalu 24sata, odgovorio je na bizarna i često postavljena pitanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Objasnio je da, iako se to ženama, a i muškarcima čini kao da je smak svijeta, PMS je sasvim normalna i uobičajena pojava. Na ženama i muškarcima je kako će na to reagirati i ponašati se u tim situacijama. Kisić je odgovorio i na pitanja može li tampon razdjevičiti ženu.

- Kod većina žena himen neće puknuti jer je dosta elastičan. Kod žena kod kojih je djevičnjak rupičast, on može puknuti pri inserciji tampona - rekao je Kisić. Dodao je kako je upravo himenoplastika, odnosno rekonstrukcija himena jedan od najčešćih zahvata koje rade.

Uz to, kao najpopularniji zahvat izdvojio je labioplastiku. Radi se o zahvatu u kojem se smanjuju male usne. Objašnjava kako se često dešava da ženama one budu veće od velikih usana pa samim time im to smeta. Zahvatom se one smanjuju, i kako Kisić objašnjava svojim pacijenticama, nakon operacije, to izgleda kao makaron.

- Svim ženama koje ne idu redovno kod ginekologa kažem: I servis za auto je jednom godišnje, a kamo li ginekološki pregled. Posjet ginekologu na godišnjoj razini je izrazito bitan zato jer mnogo stanja i bolesti ne mora imati simptome - zaključuje Kisić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na koja je još pitanja ginekolog odgovorio pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našim Facebook, Instagram i TikTok profilima, na 24sata.hr te na YouTube kanalu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Trump Jong Un 12.03.2021.

    Zašto bi himen puknuo ? Kad nije od nježnika neće ni od tampona 😄

  • JusticeLeague 15.02.2021.

    ovo je bivši od nataše janjić - pametnomu dosta. zato da mi je jasno da se bavi nepotrebnim stvarima poput popravljanja himena ili smanjenja usana. nešto kao plastični kirurg za golddiggerice.

  • Trump Jong Un 11.02.2021.

    PMS ? I žene imaju svoj PTSP i nisu se borile 90-95 al se krvavo bore 3-4 dana svakog mjeseca

Komentiraj...
Vidi sve komentare