To je to što me zanima!

Hrvati pogađali srpske izraze: 'Budjelar? Nije li to buldožer?'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
JoomBoosov youtuber i poznati prankster, Magic Leon, izazvao je ljude u centru Zagreba i tražio od njih da pogode što znače srpski izrazi ofinger, ćorisati, bešika... Mnoge prolaznike je dosta zbunio svojim upitima
Vidi originalni članak

Bešika, bešika... To je ono što se ljulja? Ono u čemu se dijete ljulja dok spava? Mora da je to, inače ne znate ni vi. Ili?, pokušao je ovako jedan prolaznik objasniti značenje riječ 'bešika', odnosno - mjehur.

Ovaj izraz je sve najviše namučio, pogotovo kad im je Leon pokušao pomoći i rekao da se radi o organu. Samo je jedna gospođa koju je zaustavio na Cvjetnom odmah znala točan odgovor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na gotovo istim mukama prolaznici u centru Zagreba bili su i s pojmom 'sočiva' (leće), ali onda je 'ofinger' spasio stvar. To su skoro svi odmah pogodili.

- To me podsjeća na neki predmet... Ček, ček, pa to je vješalica - gotovo bez muke je rekla jedna cura na Trgu, a uz malu Leonovu pomoć ovaj pojam je odmah pogodio još jedan Zagrepčanin.

Nakon ofingera, opet su krenule muke, ovoga puta po 'budjelaru'. 

- Što je to? Koji je to uopće jezik? Ne znam, stvarno ne znam što je to - očajna je bila jedna prolaznica, a druga je Leona zamolila da joj da malo vremena za razmisliti. Ali se na kraju nije mogla sjetiti o čemu se radi. 

- Tipa, je li to možda buldožer? - htio joj je pomoći njezin partner, ali nije bio baš blizu. Budjelar zapravo znači novčanik.

Koji su srpski izrazi još namučili Zagrepčane i kako je prošao još jedan Leonov eksperiment, pogledajte u novom videu na JoomBoos YouTube kanalu.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 89

  • gtd2 25.11.2020.

    srpska rijec za vjesalicu je čiviluk tako da ako taj lik vec ide u nesto onda nek bar nauci gradivo kako treba

  • catic 25.11.2020.

    Tuljane "ofinger" nije srpska riječi, nemaš pojima o životu

  • wooly 24.11.2020.

    Ja bi njihove komade pital kaj je milokliz??

Komentiraj...
Vidi sve komentare