To je to što me zanima!

Juraj Šebalj: 'Romobili na cesti su jako opasni, čak je i bicikl sigurniji jer ima veće kotače...'

Juraj Šebalj, profesor Rajko Horvat i voditeljica Maria Grigoryan Vučković ponovo su se sastali kako bi nam donijeli novu dozu zabave i edukativnog sadržaja analizirajući prometne nesreće...
Vidi originalni članak

Romobili su jako opasni u prometu. Imaju jako male kotače! I skuter sa svojim kotačićima je opasan, a kamoli romobil. Na primjer, bicikli su puno sigurniji od romobila, rekao je Juraj Šebalj na početku nove epizode Tko je kriv?

POGLEDAJTE VIDEO:

U studiju 24sata ponovo su se sastali Juraj Šebalj, profesor Rajko Horvat i voditeljica Maria Grigoryan Vučković kako bi nam donijeli novu dozu zabave i edukativnog sadržaja analizirajući prometne nesreće. U prvoj nesreću sudjelovao je bicikl koji je nepropisno prelazio cestu.

- Nemojte to raditi! Biciklist obavezno mora sići s bicikla i nastaviti prelazak preko zebre pješice. Ova zebra nema označeno za prelazak biciklista - rekao je profesor Horvat, a Šebalj je kratko dodao:

- Ako ste biciklist ili pješak, u prednosti ste, ali nemojte to na silu ostvarivati - bio je jasna.

U drugoj situaciji vozač je nepropisno iz krajnje desne trake skretao ulijevo.

- Ovaj je namjerio proći i nema druge. Mene samo zanima je li ovo normalan radni dan u Rusiji - našalio se Šebalj.

U sljedećoj situaciji došlo je do oduzimanja prednosti. 

- Pa ljudi moji, ako vidite da je netko na glavnoj ceste, morate znati da je on u prednosti i da vi morate zakočiti - rekao je profesora, a Šebalj je dodao:

- Ja se mogu staviti u cipele vozača sa sporedne ceste. Možda nije bilo znaka?! U svakom slučaju morate se zaustaviti i biti oprezni - objasnio je Jura. U zadnjem primjeru, naši stručnjaci su objasnili prednosti i opasnosti romobila u prometu.

- Ma romobil je super, ali bilo bi me strah ovako se voziti ispred velikog automobila - zaključio je Juraj, a što su još rekli naši dečki pogledajte na YouTube kanalu 24sata u novoj epizodi Tko je kriv?

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 3 poluvrijeme 25.11.2021.

    Ja vozim bicikl po pločniku ali pazim na pješake a najgore su babe koje kad vide bicikl hodaju kao kad Messi radi dribling..

  • tomo1234 24.11.2021.

    Želiš orginal odgovor od MUPa iz kabineta ministra na moje postavljeno pitanje u pravcu tih romobila i vozači stisnute guzice kada su u prometu

  • 24.11.2021.

    Imam romobil i vozim ga po biciklistickoj stazi a tamo gdje nema staze vozim se uz rub ceste i nije istina da je romobil toliko nestabilan kao sto Jura kaze jednostavno moras znati voziti i preko sahtova i rupa na cesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare