To je to što me zanima!

Fijasko vježba: Tanker udario u vojni brod i umalo ga je potopio

Jedan od najvećih ratnih brodova norveške mornarice počeo je tonuti nakon što se na zapadu Norveške sudario s malteškim tankerom koji je prevozio naftu
Vidi originalni članak

Na brodu KNM Helge Ingstad je bilo 137 ljudi koji su nakon sudara s tankerom Sola TS odmah evakuirani. Osam od njih je ozlijeđeno.

Iako je izgledalo da će brod potonuti, zapravo se samo opasno nagnuo. Voda je umalo dohvatila platformu na koju slijeću helikopteri.

Brod se vraćao s NATO vježbe i jedan je od pet takvih u norveškoj ratnoj mornarici te jedan je od najnovijih.

KAOS NA KRUZERU 'Brod se nagnuo na stranu, pali su tanjuri, a putnici su vrištali'

Malteški tanker, na kojem je bilo 23 ljudi, samo je lakše oštećen i nije bilo straha od toga da će iz njega uslijed oštećenja početi curiti nafta.

Okolnosti pod kojima se nesreća dogodila još uvijek nisu razjašnjene.

U ovoj NATO vježbi, koja je trajala od 25. listopada do 7. studenog, sudjelovalo je i 30 hrvatskih vojnika. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • hvala bogu što sam ateist 11.11.2018.

    "Iako je izgledalo da će brod potonuti, zapravo se samo opasno nagnuo. Voda je umalo dohvatila platformu na koju slijeću helikopteri." ova rečenica je totalna laž - novinaru dragi - ajde još jedan put pogledaj filmić - ratni brod je toliko oštečen i ima takav prodor vode u krmeni dio da je minimalno 35% naplavljen - izgleda da je namjerno navučen na pličak da legne na dno i sasvim ne potone - ratni brod je definitivno toliko oštečen što sudarom što prodorom vode u strojarnicu koja je krcata elektronike, prostore kabina posade, te prostor kormilarskog uređaja da će vjerovatno biti isključen iz flote, prodan u staro željezo i izrezan pogotovo ako je stariji od desetak godina ... USS Fitzgerald je u sličnom sudaru ostao ploviti a procjenjena šteta je bila 67M$ - no izgleda da je popravak procjenu premašio više nego dvostruko - taj norveški "neoštečeni" brod ima sve šanse vrlo brzo biti otegljen u rezalište pogotovo što ratni brodovi nisu osigurani pa kad ministarstvo čuje koliko košta popravak i zakljući da za još toliko mogu imati novi brod ta opcija redovito prevagne

  • 09.11.2018.

    stari ratni brod...

  • TORNADO1 09.11.2018.

    To je zbog autopilota, pretjerano su sofisticirani i kompjutor je negdje falio. Nista zato, imaju ih jos 4, trebaju dovesti Matu sa peškarije da im ucima brodove na vez, to je timunjer samo takav. Sad je u mirovini ali ako smo mi u NATO i on je u NATO. Nabijem im tehnologiju NA- TO.

Komentiraj...
Vidi sve komentare