To je to što me zanima!

Najotrovniji vrt na svijetu: Sve što ovdje vidite može vas ubiti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Posjetitelji znaju padati u nesvijest dok prolaze ovim vrtom u Velikoj Britaniji koji sadrži više od sto otrovnih biljaka iz cijelog svijeta. Strogo je zabranjeno njihovo diranje i mirisanje
Vidi originalni članak

Vrtlari se biljkama u ovom vrtu ne približavaju bez zaštitnog odijela. Alnwick Poison Garden nalazi se u Northumberlandu u Velikoj Britaniji i dio su kompleksa na kojem je dvorac i ostali klasični vrtovi koji su postepeno nastajali od 1750. godine. Otrovni vrt dodan je 2005.godine i odmah je postao velika atrakcija.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sadrži više od sto biljaka raznih stupnjeva toksičnosti prikupljenih iz cijelog svijeta, a na ulazu stoji upozorenje: "Ove biljke mogu vas ubiti".

Kroz vrt godišnje prođe oko 800.000 posjetitelja, a neki od njih znaju pasti u nesvijest. Neke od tih biljaka izgledaju vrlo lijepo i nježno pa je teško zamisliti da su vrlo opasne. 

Posvuda oko njih stoje upozorenja da se ne smiju dirati, mirisati ili stavljati u usta, a djeca moraju biti pod nadzorom roditelja cijelo vrijeme. Uz svaku biljku također stoji opis, na primjer, koliko otrova ima, koji su simptomi trovanja, kako može ubiti čovjeka, za koliko vremena, čemu je služila ili služi čak i danas itd.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Berger117 07.01.2018.

    večina je ženskog roda ;D ne čudim se

  • 07.01.2018.

    ovdje ne bi išao ni da mi plate

  • gladijator 07.01.2018.

    Tu bi ja proveo novinare ovog lista, dao bi im i uzorke sa si skuhaju čaj, zima je, nek ugriju ljudi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare