To je to što me zanima!

Napad u KB Dubrava: Djelatnik se oporavlja, ima prijelom kosti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Razgovarao sam s njim. Dobro se oporavlja, samo je u šoku. Ima prijelom kosti ispod oka s pomakom, kazao nam je poznanik Stanka K. (48), djelatnika KB-a Dubrava u Zagrebu, kojeg su pretukla četiri mladića
Vidi originalni članak

Djelatnik s više od 20 godina staža u KB-u Dubrava u nedjelju je radio na Hitnom prijemu u podrumu zgrade. Inače su po dvojica na prijemu, no kolege u tom trenutku nije bilo jer je nosio papire na odjele.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prišla su mu dva mladića, od kojih se jedan požalio da ima bolove prilikom mokrenja. Stanko im je rekao da pričekaju te da će ih vrlo brzo pozvati na pregled u trijažu. No mladići nisu željeli čekati nego su zahtijevali da ih odmah odvede nekom od liječnika u dežurnim ambulantama.

Kako bi ih smirio, Stanko je izašao iz prostorije u kojoj je prijem. Tad su obojica nasrnula na njega, a odnekud su se stvorila još dvojica. Tukli su ga šakama i, nakon što je pao na tlo, otišli su automobilom, kako su i došli.

Nesretni Stanko završio je na hitnoj operaciji zbog teških ozljeda glave, a policija je vrlo brzo uhitila četiri mladića i odvela ih u postaju na ispitivanje.

Posljednjeg su uhvatili upravo mladića koji je i tražio hitnu medicinsku pomoć. Kako doznajemo, nakon što su ga policajci vratili u bolnicu da bi ga liječnici pregledali, mladić je to odbio i zatražio pregled u drugoj bolnici.

Zagrebačka policija jučer je izvijestila da je završila obradu nad četiri mladića. Dva mladića (21 i 23 godine) kazneno su prijavili zbog nanošenja teških ozljeda, a drugu dvojicu (25 i 26 godina) zbog sudjelovanja u tučnjavi. Neslužbeno doznajemo da su svi članovi jedne obitelji iz zagrebačke Dubrave. Samo je jedan od njih ranije poznat policiji, a ostala trojica dosad nisu bila u sukobu sa zakonom.

O napadu se oglasio i Hrvatski liječnički sindikat (HLS). Od Vlade traže hitne izmjene Kaznenog zakona kako bi se napad na zdravstvenog radnika tretirao kao napad na službenu osobu.

- Zdravstvene ustanove su svakodnevno poprišta verbalnih i fizičkih napada na liječnike i zdravstvene djelatnike, a na naše apele, upozorenja i izvješća nema reakcije - kažu u sindikatu.

 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • miaa00 19.03.2018.

    Jučer ste opravdavali trovanje pasa, danas opravdavate napad na čovjeka, koliko je zla u ovom narodu pa to je nemoguće za pojmiti!

  • krao_sam_1 19.03.2018.

    Ah mladost ludost .svi smo jednom bili mladi i zaigrani.

  • Denis Menesar 19.03.2018.

    Gospodo moja! Kad možeš sjediti na klupi u čekaoni, onda znaš da će sve biti dobro. Da je netko od vas kritičara doživio da ga hitna doveze i da ne može govoriti, niti se pokrenuti, vidjeli bi da se tada ne razmišlja što liječnik govori. Važno vam je što radi. Može i psovati i prostačiti, nema veze. I onda kad te taj liječnik na kraju isčupa te ti na otpustu kaže da ti je tada u očima čitao "molim vas, živio bih", te da je sretan da je uspio pogoditi pravu dijagnozu, nikada više nećeš pisati kako su liječnici bezobrazni i nepristojni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare