Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napad u KB Dubrava: Djelatnik se oporavlja, ima prijelom kosti

Razgovarao sam s njim. Dobro se oporavlja, samo je u šoku. Ima prijelom kosti ispod oka s pomakom, kazao nam je poznanik Stanka K. (48), djelatnika KB-a Dubrava u Zagrebu, kojeg su pretukla četiri mladića

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Djelatnik s više od 20 godina staža u KB-u Dubrava u nedjelju je radio na Hitnom prijemu u podrumu zgrade. Inače su po dvojica na prijemu, no kolege u tom trenutku nije bilo jer je nosio papire na odjele.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Prišla su mu dva mladića, od kojih se jedan požalio da ima bolove prilikom mokrenja. Stanko im je rekao da pričekaju te da će ih vrlo brzo pozvati na pregled u trijažu. No mladići nisu željeli čekati nego su zahtijevali da ih odmah odvede nekom od liječnika u dežurnim ambulantama.

Kako bi ih smirio, Stanko je izašao iz prostorije u kojoj je prijem. Tad su obojica nasrnula na njega, a odnekud su se stvorila još dvojica. Tukli su ga šakama i, nakon što je pao na tlo, otišli su automobilom, kako su i došli.

Nesretni Stanko završio je na hitnoj operaciji zbog teških ozljeda glave, a policija je vrlo brzo uhitila četiri mladića i odvela ih u postaju na ispitivanje.

Posljednjeg su uhvatili upravo mladića koji je i tražio hitnu medicinsku pomoć. Kako doznajemo, nakon što su ga policajci vratili u bolnicu da bi ga liječnici pregledali, mladić je to odbio i zatražio pregled u drugoj bolnici.

Zagrebačka policija jučer je izvijestila da je završila obradu nad četiri mladića. Dva mladića (21 i 23 godine) kazneno su prijavili zbog nanošenja teških ozljeda, a drugu dvojicu (25 i 26 godina) zbog sudjelovanja u tučnjavi. Neslužbeno doznajemo da su svi članovi jedne obitelji iz zagrebačke Dubrave. Samo je jedan od njih ranije poznat policiji, a ostala trojica dosad nisu bila u sukobu sa zakonom.

O napadu se oglasio i Hrvatski liječnički sindikat (HLS). Od Vlade traže hitne izmjene Kaznenog zakona kako bi se napad na zdravstvenog radnika tretirao kao napad na službenu osobu.

- Zdravstvene ustanove su svakodnevno poprišta verbalnih i fizičkih napada na liječnike i zdravstvene djelatnike, a na naše apele, upozorenja i izvješća nema reakcije - kažu u sindikatu.

 

Message