To je to što me zanima!

Navijačice u Zagrebu: Hrvatske plesačice zapalile su metropolu

Da je cheerleading više od plesa i navijanja po utakmicama pokazale su navijačice iz hrvatskih klubova koje su ovog vikenda sudjelovale u prvenstvu koje je organizirao Cheerleading klub Zagi iz Zagreba
Vidi originalni članak

O navijačicama postoje brojni filmovi i serije, ali u Hrvatskoj je to još uvijek relativno mladi sport koji se posljednjih godina rapidno razvija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na zagrebačkom cheerleading natjecanju Zagreb open 2018, koje se održalo u dvorani Osnovne škole Iver u Sesvetama, sudjelovalo je oko 280 natjecateljica.

Od deset postojećih i aktivnih hrvatskih cheerleading klubova prijavilo se njih šest, a natjecanje je bilo organizirano u osam kategorija. Natjecanje na kojem su sudjelovali cheerleading klubovi iz Varaždina, Zagreba, Vinkovaca, Lipovljana, Čakovca i Velike Gorice, od prve do zadnje minute se odvijalo u pozitivnom duhu i odličnoj atmosferi.

Organizatorica natjecanja, voditeljica zagrebačkog kluba Zagi Zagreb, Antonija Škegro, iznimno je zadovoljna cijelim tijekom natjecanja te velikim odazivom klubova.

- Natjecatelji su pokazali odlične koreografije i zahtjevne elemente, a ovo je također bila i prilika da učimo jedni od drugih. Najvažnije nam je bilo da se djeca osjećaju dobro i da se zabave, pa su tako svi natjecatelji bodrili jedni druge, a plasman nije bio najvažniji, kaže Antonija.

Cheerleading je kompleksan sport i iza svakog elementa je dugotrajan proces učenja i usavršavanja pa se svaka koreografija uvježbava i po više mjeseci.

Trenerica iz kluba Zagi Zagreb, Lana Bene, iznimno je zadovoljna uspjehom svog tima.
- Budući da je svaki trening jedan dio slagalice koja postaje kompletna i vidljiva na nastupima ili natjecanjima, veselim se svakom našem, pa i minimalnom, pomaku naprijed. Jako sam sretna kad vidim djevojčice koje s ponosom i velikim osmjehom na licu pred svojim roditeljima i prijateljima pokazuju ono što su cijele godine mukotrpno uvježbavale - kaže ponosna trenerica Lana.

- Ne možete ni zamisliti što su u stanju sve napraviti ta mala dječja tijela. S kolikim entuzijazmom, motivacijom i veseljem one vježbaju, ali i borbom s prisutnim strahom i naporom. Svemu tome  treba se diviti i dati veliku podršku - zaključuje Antonija.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare