Obavijesti

Video

Komentari 0

Navijačice u Zagrebu: Hrvatske plesačice zapalile su metropolu

Navijačice u Zagrebu: Hrvatske plesačice zapalile su metropolu
13

Da je cheerleading više od plesa i navijanja po utakmicama pokazale su navijačice iz hrvatskih klubova koje su ovog vikenda sudjelovale u prvenstvu koje je organizirao Cheerleading klub Zagi iz Zagreba

VIDEO

O navijačicama postoje brojni filmovi i serije, ali u Hrvatskoj je to još uvijek relativno mladi sport koji se posljednjih godina rapidno razvija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:41

Na zagrebačkom cheerleading natjecanju Zagreb open 2018, koje se održalo u dvorani Osnovne škole Iver u Sesvetama, sudjelovalo je oko 280 natjecateljica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od deset postojećih i aktivnih hrvatskih cheerleading klubova prijavilo se njih šest, a natjecanje je bilo organizirano u osam kategorija. Natjecanje na kojem su sudjelovali cheerleading klubovi iz Varaždina, Zagreba, Vinkovaca, Lipovljana, Čakovca i Velike Gorice, od prve do zadnje minute se odvijalo u pozitivnom duhu i odličnoj atmosferi.

Organizatorica natjecanja, voditeljica zagrebačkog kluba Zagi Zagreb, Antonija Škegro, iznimno je zadovoljna cijelim tijekom natjecanja te velikim odazivom klubova.

- Natjecatelji su pokazali odlične koreografije i zahtjevne elemente, a ovo je također bila i prilika da učimo jedni od drugih. Najvažnije nam je bilo da se djeca osjećaju dobro i da se zabave, pa su tako svi natjecatelji bodrili jedni druge, a plasman nije bio najvažniji, kaže Antonija.

Cheerleading je kompleksan sport i iza svakog elementa je dugotrajan proces učenja i usavršavanja pa se svaka koreografija uvježbava i po više mjeseci.

Trenerica iz kluba Zagi Zagreb, Lana Bene, iznimno je zadovoljna uspjehom svog tima.
- Budući da je svaki trening jedan dio slagalice koja postaje kompletna i vidljiva na nastupima ili natjecanjima, veselim se svakom našem, pa i minimalnom, pomaku naprijed. Jako sam sretna kad vidim djevojčice koje s ponosom i velikim osmjehom na licu pred svojim roditeljima i prijateljima pokazuju ono što su cijele godine mukotrpno uvježbavale - kaže ponosna trenerica Lana.

- Ne možete ni zamisliti što su u stanju sve napraviti ta mala dječja tijela. S kolikim entuzijazmom, motivacijom i veseljem one vježbaju, ali i borbom s prisutnim strahom i naporom. Svemu tome  treba se diviti i dati veliku podršku - zaključuje Antonija.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang