To je to što me zanima!

Petra (18) pokušala prizemljiti helikopter: Znojila se od straha

Popularna youtuberica Petra Dimić (18) u sklopu JoomBoosovog serijala "Što bi bilo kad bi bilo" učila je kako letjeti helikopterom i postala je pilot na jedan dan. Bilo je jako uzbudljivo
Vidi originalni članak

Youtubericu Petru Dimić (18) smo u sklopu serijala Što bi bilo kad bi bilo stavili u ludu situaciju. Morala je provesti dan kao pilotkinja u helikopteru. Iako je za nju to bilo ostvarenje snova, ekipa Joomboosa priredila joj je iznenađenje - i to neugodno. 

POGLEDAJ VIDEO:

Nije joj bilo jasno što se događa

Bez ikakve obuke, kao pravu amaterku stavili su je na test izdržljivosti. Kako će reagirati u napetnim i stersnim situacijama? Kako bi reagirala da se nađe u helikopteru u kojem je pozlilo i pilotu i kopilotu? Bi li ga uspjela sama prizemljiti? 

Petru Dimić, koja je kao mala sanjala da će postati upravo pilotkinja, ubacili su u Full flight simulator, u Hel centru za obuku pilota, u totalno kul gadget koji ima čak 99,9 posto funkcija kao pravi helikopter. 

Ovdje na obuku dolaze vojnici iz cijelog svijeta. Pritisak je time bio veći.

- Strah me da se ne bih slupala, ali evo, vidjet ćemo sve - rekla je Petra i hrabro ušla u simulator. Prvo što je rekla bilo je: 

- Ovo je toliko realno! Kao da sam u zraku, kao da sam stvarno pilotkinja! ne mogu vjerovati! - rekla je. U početku je sve išlo glatko, a onda su je treneri iz Heli centra stavili u nemoguću situaciju. Odglumili su da su ostali bez oba motora i ona se morala snaći u dramatičnoj situaciji. U novoj epizodi Joomboos serijala, Što bi bilo kad bi bilo?, pogledajte kako se snašla.

Stručnjak iz Heli Centra

U ovoj epizodi sudjelovao je i stručnjak Matija Borovečki iz Heli Centra Krapinske Toplice. 

- Pravog pilota čini koordinacija ruku, nogu, bistre glave, brzog donošenja odluka. Nema straha od visine, tu moraju biti i visoka fizička i mentalna sprema. Jednostavno se morate roditi za to - objasnio je Borovečki. 

Avantura na Zip Lineu

Petra je uz pomoć genijalne ekipe taj dan pobijedila i strah od visine. Ekipa ju je stavila pred izazov života. S povezom na očima odveli su je na avanturu u Pazinsku jamu. Morala se spustiti Zip lineom iznad jame duboke 100 metara. Nije joj bilo svejedno, ali smogla je snagu i nije odustala. Bravo, Petra!

 

Let na simulatoru - Pogledaj video:

 

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Franjo Kluz 07.10.2018.

    Simulator koji ima 99,9 posto funkcija pravog helikoptera?! Pa vi se šalite. Kaj samo 0.1 posto vrijedi razlika da pravi helikopter u stvarnosti leti i na njega djeluju sila gravitacije, ubrzanja, promjene položaja u zraku oko svih osi ...? To niti jedan simulator ne može ostvariti, bez obzira kaj se trza i naginje kao sjedala u 4D Cinemaxu. Razlika simulatora i pravog helikoptera je kao gledati porniće na TV i stvarni sex. Ja znam kaj volim, a vi odaberite sami

  • Miške 06.10.2018.

    Tako mlada i već umjetne trepavice kao trenderica Kolinda.

  • Maroje1 05.10.2018.

    Vidio sam taj Heli Centar na ulazu u Krapinske Toplice. Prilično impresivno izgleda, navodno je to simulator ruskog helikoptera, ne znam tko je investitor

Komentiraj...
Vidi sve komentare