To je to što me zanima!

Stigle limuzine: Dobili mečke s masažerom te mini barom...

Dva blindirana 'oklopnjaka' otporni su na metke, imaju nosače za strojnice, senzore za suzavac, specijalne gume, motor od 460 KS, a koštaju 12 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Skupocjeni Mercedes S klase parkirao se u utorak ispred Ureda predsjednice na Pantovčaku. Iz njega je izašao izraelski predsjednik Reuven Rivlin i tako postao prvi putnik koji se vozio novom blindiranom limuzinom MUP-a.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odluku o kupnji dva luksuzna automobila, vrijedna gotovo 12 milijuna kuna, Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je u prosincu 2017., a koriste ih od nedavno. Svaki od njih vozit će pet obučenih vozača koji će brinuti za transport štićenih osoba ili stranih delegacija. Rivlina je novi Mercedes dovezao i do spomen-područja na Jasenovcu, dok je naša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović došla u Audiju koji inače koristi.

Limuzine su otporne na metke, imaju nosače za strojnice, senzore za suzavac, sustav za hitni izlaz, hidraulički pogon sigurnosnog stakla i motor snage najmanje 460 konjskih snaga. Zbog silne opreme Mercedes teži oko tri tone. Oko nabavke oklopnjaka digla se velika buka u javnosti, a građani su propitivali opravdanost kupnje.

Iz MUP-a su samo kratko potvrdili da su ih počeli koristiti, a prošle godine su rekli kako su vozila koja su prije koristili stara i dotrajala. Odluku koga će u njima voziti donosi MUP.

- Strani dužnosnici su i prije dolazili kod nas te su vozila koja smo imali bila sasvim dovoljna. Da dolaze američki ili ruski predsjednik, sigurno ne bi pristali voziti se u ovima i dovezli bi svoja - rekao je stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

Dodaje da ih je dobro imati, no samo ako si to možemo priuštiti. Za njega je taj trošak i dalje upitan te smatra da je MUP mogao bolje iskoristiti novac za vozila.

Idi na 24sata

Komentari 433

  • AljosaCotar 29.07.2018.

    malo je predugi za S-klasu. Mislim da je to Maybach...

  • micanada 27.07.2018.

    Sram vas bilo ali vi srama nemate. Bojite se naroda koji vas je izabrao. Dok ljudi odlaze iz lijepe naše i kopaju po smeću vas nije sramota to raditi. Doći će i vama kraj kad ovaj zaluđeni narod shvati koga bira na vlast.

  • Ray Barone 27.07.2018.

    12 milijuna kuna, prava sitnica, što je to prema braniteljima koji nas godišnje koštaju 6 milijardi kuna, a podatak o tome koliko nas godišnje koštaju određene manjine i njihov biznis s dječjim doplatcima ne mogu nigdje iskopati, ništkoristi udruge koje se financiraju iz državne blagajne nas koštaju milijardu do milijardu i pol godišnje, crkva je dobila milijardu u zadnje tri godine, 20 županija, 127 gradova i 429 općina koštaju 25 milijardi kuna godišnje a koliko nas tek godišnje koštaju razne parazitske političke stranke da ne spominjem...interesantno da spomenuti podaci nikog ne zanimaju, ali za dva Mercedesa su se svi zapalili...koji smo mi narod, nebo otvori se...

Komentiraj...
Vidi sve komentare