Obavijesti

Video

Komentari 433

Stigle limuzine: Dobili mečke s masažerom te mini barom...

Dva blindirana 'oklopnjaka' otporni su na metke, imaju nosače za strojnice, senzore za suzavac, specijalne gume, motor od 460 KS, a koštaju 12 milijuna kuna

VIDEO

Skupocjeni Mercedes S klase parkirao se u utorak ispred Ureda predsjednice na Pantovčaku. Iz njega je izašao izraelski predsjednik Reuven Rivlin i tako postao prvi putnik koji se vozio novom blindiranom limuzinom MUP-a.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:07

Odluku o kupnji dva luksuzna automobila, vrijedna gotovo 12 milijuna kuna, Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je u prosincu 2017., a koriste ih od nedavno. Svaki od njih vozit će pet obučenih vozača koji će brinuti za transport štićenih osoba ili stranih delegacija. Rivlina je novi Mercedes dovezao i do spomen-područja na Jasenovcu, dok je naša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović došla u Audiju koji inače koristi.

Limuzine su otporne na metke, imaju nosače za strojnice, senzore za suzavac, sustav za hitni izlaz, hidraulički pogon sigurnosnog stakla i motor snage najmanje 460 konjskih snaga. Zbog silne opreme Mercedes teži oko tri tone. Oko nabavke oklopnjaka digla se velika buka u javnosti, a građani su propitivali opravdanost kupnje.

Iz MUP-a su samo kratko potvrdili da su ih počeli koristiti, a prošle godine su rekli kako su vozila koja su prije koristili stara i dotrajala. Odluku koga će u njima voziti donosi MUP.

- Strani dužnosnici su i prije dolazili kod nas te su vozila koja smo imali bila sasvim dovoljna. Da dolaze američki ili ruski predsjednik, sigurno ne bi pristali voziti se u ovima i dovezli bi svoja - rekao je stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

Dodaje da ih je dobro imati, no samo ako si to možemo priuštiti. Za njega je taj trošak i dalje upitan te smatra da je MUP mogao bolje iskoristiti novac za vozila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 433
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno