Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Stigle limuzine: Dobili mečke s masažerom te mini barom...

Dva blindirana 'oklopnjaka' otporni su na metke, imaju nosače za strojnice, senzore za suzavac, specijalne gume, motor od 460 KS, a koštaju 12 milijuna kuna

Zagreb: Predsjednik Dr??ave Izrael Reuven Rivlin na PantovÄ?aku
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Skupocjeni Mercedes S klase parkirao se u utorak ispred Ureda predsjednice na Pantovčaku. Iz njega je izašao izraelski predsjednik Reuven Rivlin i tako postao prvi putnik koji se vozio novom blindiranom limuzinom MUP-a.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Odluku o kupnji dva luksuzna automobila, vrijedna gotovo 12 milijuna kuna, Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je u prosincu 2017., a koriste ih od nedavno. Svaki od njih vozit će pet obučenih vozača koji će brinuti za transport štićenih osoba ili stranih delegacija. Rivlina je novi Mercedes dovezao i do spomen-područja na Jasenovcu, dok je naša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović došla u Audiju koji inače koristi.

Limuzine su otporne na metke, imaju nosače za strojnice, senzore za suzavac, sustav za hitni izlaz, hidraulički pogon sigurnosnog stakla i motor snage najmanje 460 konjskih snaga. Zbog silne opreme Mercedes teži oko tri tone. Oko nabavke oklopnjaka digla se velika buka u javnosti, a građani su propitivali opravdanost kupnje.

Iz MUP-a su samo kratko potvrdili da su ih počeli koristiti, a prošle godine su rekli kako su vozila koja su prije koristili stara i dotrajala. Odluku koga će u njima voziti donosi MUP.

- Strani dužnosnici su i prije dolazili kod nas te su vozila koja smo imali bila sasvim dovoljna. Da dolaze američki ili ruski predsjednik, sigurno ne bi pristali voziti se u ovima i dovezli bi svoja - rekao je stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

Dodaje da ih je dobro imati, no samo ako si to možemo priuštiti. Za njega je taj trošak i dalje upitan te smatra da je MUP mogao bolje iskoristiti novac za vozila.

Message