To je to što me zanima!

Rekord! Dao za goluba 30.000 kuna: Potomci će biti šampioni!

Draženko iz Travnika kupio je goluba listonošu koji se natjecao u utrkama. Ime mu je Astor, a trebao bi dati potomke koji će osvajati nagrade od 200.000 dolara...
Vidi originalni članak

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Golub Bolt Junior Astor (3) prodan je za najveću cijenu na ovim prostorima. Draženko Perić kupio je za oko 30.000 kuna prvaka od Renata Vidovića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Renato Vidović (27) iz Travnika u BiH bavi se golubovima od svoje 15. godine. Uzgaja ih za utrke, a prije nekoliko dana prodao je goluba listonošu Astora, starog tri godine, Draženku Periću, koji se također bavi golubovima te s njima sudjeluje na utrkama po svijetu.

- Prodao sam ga za 4500 eura, a to je najveća cijena na ovim prostorima - kazao je Renato.

Astorova sestra Bonty sudjelovala je na prestižnoj utrci golubova u Barceloni 2015. godine, gdje je ostvarila solidan rezultat. Inače, Astor će kupcu Draženku Periću služiti kao rasplodni mužjak, od kojeg će, nada se, jednog dana na svijet doći mladi golubovi pismonoše koji će biti pobjednici.

- Istina je da sam kupio Astora za 4500 eura. Golubovima se bavim od malih nogu, te sam taj hobi prekidao nekoliko puta. Zadnje tri godine sam ponovno aktivan, a prošle godine sam uložio novac u golubove za parenje. Ove godine će biti drukčije nakon što sam kupio Astora s kojim se nadam dobiti mlade golube spremne za utrku. Utrke su previše skup sport, a ako ga volite, onda ništa nije skupo - kazao je Draženko, koji ima i “hotel” za golubove, odnosno suvremeni golubinjak u kojem uzgaja samo šampione.

U VIDEO VIJESTIMA POGLEDAJTE:

Dobar posao: Kupio goluba za 30.000 kuna!

Umrla kćerima pred očima, iza sebe ostavila petero djece

Čudo u Međugorju: Gospa vam poručuje da ljubite jedni druge

Zbog reklame svi pjevuše hit grupe 777

Idi na 24sata

Komentari 56

  • BLURRYFACE 03.03.2017.

    Samo se vi sprdajte, nemate pojma kolike su to pare u pitanju na natjecanjima po Belgiji.

  • sala 02.03.2017.

    oče , oče , ako mi dođe na nišan

  • tuta3 02.03.2017.

    Trenutna ponuda za goluba u Belgiji 296 000 eura aukcija završava 5 ožujka

Komentiraj...
Vidi sve komentare