To je to što me zanima!

Samoobrana za žene: Spasite se od manijaka u četiri koraka!

Tri najčešća napada na žene su gušenje, šamari i čupanje. Ono što je važno u trenutku napada - ne smijemo zablokirati. Umjesto da se zamrznete, pokušajte se osloboditi kontra udarcima, savjetuju treneri
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ono što je važno u trenutku napada - ne smijemo zablokirati. Umjesto da se zamrznete, pokušajte napraviti nešto za sebe i osloboditi se kontra udarcima. Inače, tri najčešća napada na žene su gušenje, šamari i čupanje za kosu.

Uvijek budite svjesni svoje okoline, prevencija je najbolja obrana. Zbog toga, navečer sama ulicom nemojte hodati sa slušalicama u ušima! Pobrinite se da slušate okolinu, a ako uočite napadača potrudite se da nađete neko sigurno mjesto u blizini.

1. obrana od gušenja na podu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. obrana od čupanja za kosu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

3. obrana od šamara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najbolja obrana, ali i kako izbjeći da dođe do napada

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Blue_Saiyan 27.10.2016.

    Ja podrzavam svakako da zene uce samoobranu ...a ovi alfa muzjaci sta misle da bi oni bilo koju zenu mogli savladati hmmm yea right....btw zene ako se ikad nadete u zeznutoj situaciji zapamtite svi mi muski imamo jednu veliku slabost .....zgrabite nas za medunozje i amen gotovi smo.... 😉

  • 27.10.2016.

    Nemate pojma o ovoj borilačkoj vještini, priznata u svijetu i vrlo efikasna. Pod broj 1. podiže samopouzdanje, jačaš mišiće, poboljšava kondiciju ( početnici), psihu ti ojačaju, tako da u slučaju napada te neće savladati panika, najgori neprijatelj si sam sebi, kad vjeruješ u sebe itekako možeš izbjeći najgore.

  • Osoba A 27.10.2016.

    Možda najvažnije od svega u cijeloj ovoj priči je ono što je cura rekla o prevenciji - biti svjestan svoje okoline. I to vrijedi i za žene i za muškarce. Na žalost, danas velika većina ljudi hoda ulicom poput zombija, svi ili slušalice u ušima ili mobitel na uhu, ili tipkaju i nitko zapravo ne obraća pozornost na ono što se događa oko njih u njihovoh neposrednoj blizini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare