To je to što me zanima!

Siniša Vuco: 'Nisam želio biti pjevač, to mi je bilo nekako bez veze, ali onda sam vidio Tifu...'

Hrvatski pjevač Siniša Vuco u serijalu 24 pitanja govorio je o svojoj karijeri. Kako je nastao bend 'Živo blato', koji su mu najveći hitovi, što kaže o sebi, ne propustite pogledati u videu na YouTube kanalu 24sata
Vidi originalni članak

Koncert Vuce nema pripreme, ja sam Elvis Presley hrvatske estrade. Dođem i pobijedim. Ja sam nešto između božanstva i čovjeka. Kada je u pitanju 'Živo blato', pripremam se, ali ne puno, dovoljno mi je u sat vremena proći s gitarom sve pjesme, rekao nam je Vuco.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rođeni Splićanin, kao i svi ovih dana, borbu vodi s ograničenjima koje nosi korona kriza pa nas je zanimalo je li ju on osjetio u poslovnom smislu.

- Korona je pogodila sve glazbenike, ali ja sam ju dobro iskoristio i završavao u studiju dosta pjesma. Kod mene je bila ona: ‘kuća-studio, kuća-studio’ - objašnjava Vuco koji se može pohvaliti i vitkom linijom. U nešto više od godinu dana izgubio je 30-ak kilograma.

- I dalje pazim na prehranu. Nisam bio na nekoj specijalnoj dijeti, samo jedem manje - ponosan je Vuco. Poznat kao veliki zabavljač na svojim koncertima zanimalo nas je koje su njemu osobno njegove najdraže pjesme. 

- To su ’Tražena si roba u gradu’ i ‘Rajske kočije’ za ženski dio publike, a ‘Volim piti i ljubiti’ za muški dio publike. To su najbolji stihovi ikada napisani, čak i u svijetu. Dodao bih još ‘Podigla me iz pepela’, to je taj poker asova. - odlučno će Vuco koji kaže da je u svojoj karijeri imao oko 1800 nastupa. Neke od njih je odradio s drugačijim imidžom tj. s dugom kosom.

- Imao sam uvijek dugu kosu, ali od držanja u repu je oslabila. Doživio sam pozitivan šok kada sam vidio kako je dobro imati kratku kosu. Da sam znao, napravio bih to deset godina prije - objašnjava Vuco koji je poznat i pod pseudonimima General Vasilij Mitu.

- Osjetio sam da u meni ima više, ne samo izričaja, već više ljudi. Volim Rusiju i Ruse, volio bih da sam Rus, a Mitu mi je bio dobar igrač pa sam tako iskombinirao ime - kaže i dodaje da mu je na početku karijere puno značio Tifa kojeg je kasnije gledao i kao uzora.

- Nisam želio biti pjevač, to mi je bilo nekako bez veze, ali kada sam vidio reklamu za Bijelo dugme i Tifu to mi se svidjelo pa sam poželio biti kao on. Kada sam vidio da mogu pjevati njihove pjesme, znao sam da mogu pjevati najbolje jer je i on tada bio najbolji - govori i dodaje da su mu u vrhu, kada su u pitanju hrvatski glazbenici, i Mišo Kovač te Branimir Štulić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mišo mi je jako drag zbog svoje povezanosti s publikom, a Branimira Štulića zbog njegovog rock ’n rolla - komentira Vuco koji je pored muzičke pokušao izgraditi i političku karijeru.

- Bio sam par puta blizu da uđem u Hrvatski sabor. Da sam uspio vjerojatno bih malo opuštenije živio, a možda bih i zaposlio nešto rodbine - zaključuje Vuco i dodaje da je njegova karijera tek počela. Cijeli video pogledajte na YouTube kanalu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • VladimirPeričić 19.07.2020.

    Već ga danima gledamo,dali bi možda bilo vrijeme da ga maknete,hvala.

  • floydri 19.07.2020.

    Nisam želio postati pjevač....Ostvareno.

  • 19.07.2020.

    Ako si ti pjevač onda sam i ja

Komentiraj...
Vidi sve komentare