To je to što me zanima!

Testirao poštenje Zagrepčana: 'Biste li uzeli tuđi novčanik?'

JoomBoosov youtuber Magic Leon, najpoznatiji po svojim društvenim eksperimentima, u Zagrebu je izveo još jedan. Bacao je novčanik na pod i pitao prolaznike je li njihov da vidi koliko su Zagrepčani pošteni
Vidi originalni članak

Leon je htio vidjeti hoće li se na ulici naći netko tko će uzeti novčanik, iako zna da nije njegov, te zadržati sve novce i dokumente iz tog novčanika ili će svi biti pošteni i reći da novčanik nije njihov. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Oprostite, gospodine, ispao vam je novčanik - povikao je Leon za prolaznikom na Zrinjevcu. Čovjek je prišao bliže, pogledao novčanik i samo kratko rekao da on nema takav novčanik.

- Ovo nije moj novčanik. Sigurno, nemam ja takav novčanik - objasnio je čovjek te novčanik vratio Leonu.

Svi su prolaznici bili pošteni?

Leon je ubrzo promijenio lokaciju kako bi testirao poštenje novih prolaznika. No, i ondje je situacija bila ista. Svi pored kojih je bacio novčanik i pitao ih je li njihov rekli su da nije te novčanik nisu htjeli uzeti.

- Ovo nije moj novčanik, sto posto sam sigurna - rekla mu je jedna djevojka, a zatim predložila da pregledaju dokumente u novčaniku i nazovu vlasnika.

Jesu li svi prolaznici bili jednako pošteni ili je netko ipak uzeo novčanik pogledajte u videu na JoomBoos YouTube kanalu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • domek12 23.09.2020.

    ja ga ne bih vratio prvi..

  • Kardinal 16.01.2020.

    U zadnjih petnaestak godina par puta pronašao tuđi novčanik sa novčanim iznosima u nekima se kretao od svega tridesetak pa do četiri-pet tisuća kuna i svim mogućim dokumentima te karticama. Bez sekunde dvojbi odmah sve do jednog vlasnicima vratio (predao), a jedina nagrada bi mi bila hladno pivo na koje bi pristao nakon inzistiranja vlasnika ili njihov iskren smješak kojoj bi mi bio potvrda da sam učinio dobru stvar. I to je to!

  • Čarli1976 16.01.2020.

    Dva puta sam našao novčanik s novcima i dokumentima i oba puta vratio, jedan je izgubila mlada djevojka , a drugi sam našao u Austriji na parkiralištu bio je od nekog Turčina, pošto nisam znao Njemački došao sam do jednog automobila njemačkih oznaka a bili su Hrvatski državljani i rekao sve o novčaniku te da oni pozovu policiju ili nekog odgovornog te da to predamo, kad tamo gospođa je počela galamiti da sam ja možda ubio vlasnika te da hoću krivnju baciti na njih i nakon grubih uvreda okrenula se i otišla sa suprugom, a ja ostao prestravljen njenim ponašanjem, tada su naišli neki Turci i ja sam im pokazao novčanik i on i su ga uzeli i ja se riješio novčanika i straha koji su mi nanijeli moji zemljaci Hrvati i htjeli me predati policiji.I kad bi treći puta našao novčanik ne bih ga uzeo ni pogledao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare