Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Testirao poštenje Zagrepčana: 'Biste li uzeli tuđi novčanik?'

JoomBoosov youtuber Magic Leon, najpoznatiji po svojim društvenim eksperimentima, u Zagrebu je izveo još jedan. Bacao je novčanik na pod i pitao prolaznike je li njihov da vidi koliko su Zagrepčani pošteni

Foto: Vlatka Ernecic
17 komentara

Leon je htio vidjeti hoće li se na ulici naći netko tko će uzeti novčanik, iako zna da nije njegov, te zadržati sve novce i dokumente iz tog novčanika ili će svi biti pošteni i reći da novčanik nije njihov. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Oprostite, gospodine, ispao vam je novčanik - povikao je Leon za prolaznikom na Zrinjevcu. Čovjek je prišao bliže, pogledao novčanik i samo kratko rekao da on nema takav novčanik.

- Ovo nije moj novčanik. Sigurno, nemam ja takav novčanik - objasnio je čovjek te novčanik vratio Leonu.

Svi su prolaznici bili pošteni?

Leon je ubrzo promijenio lokaciju kako bi testirao poštenje novih prolaznika. No, i ondje je situacija bila ista. Svi pored kojih je bacio novčanik i pitao ih je li njihov rekli su da nije te novčanik nisu htjeli uzeti.

- Ovo nije moj novčanik, sto posto sam sigurna - rekla mu je jedna djevojka, a zatim predložila da pregledaju dokumente u novčaniku i nazovu vlasnika.

Jesu li svi prolaznici bili jednako pošteni ili je netko ipak uzeo novčanik pogledajte u videu na JoomBoos YouTube kanalu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message