To je to što me zanima!

Čokoladica: Obavezna oprema za promjenu gume na biciklu

Kako vas probušena guma na biciklu ne bi ulovila nespremne uvijek nosite rezervnu zračnicu, montirač, pumpu i čokoladicu! Ovogodišnji studeni je topliji nego ikad pa će vam ovi savjeti dobro doći
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako vozite bicikl sigurno vam je barem jednom puknula guma. To može biti nezgodno ako ne znate kako je promijeniti. Donosimo vam savjete kako u pet koraka što bezbolnije promijeniti gumu na biciklu. 

Najprije skinemo gumu i izvadimo probušenu zračnicu, zatim odvojimo samo jednu stranu gume i provjerimo gdje pušta i ima li oštećenja na vanjskoj gumi. Novu zračnicu napumpamo do pola i stavimo u utor te ponovno zategnemo vanjsku gumu. Sa sobom uvijek nosite rezervnu zračnicu, montirač i priručnu pumpu koju staviti na nosače bicikla. 
Ako je i vanjska guma jako oštećena, cijelu stvar vam može spasiti običan komad plastike, kao omot od čokolade koji će spriječiti da se i zračnica opet probuši.

Ne pucaju uvijek gume, nekad pukne i volan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Jednom mom prijatelju je tokom vožnje biciklom, kad je bio udaljen 70 kilometara od Zagreba, pukao volan. No on se snašao tako što je gurnuo granu u ostatak volana i tako se uspio došlepati doma, rekao nam je Damir Pavao Govorčin iz kluba Škola biciklizma Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • no_country_for_old_men 22.11.2016.

    ima svakakvih,moj nećak je prepilio lanac da bi skinuo zadnji kotač,ajd bio je mlad - nepunih 18 godina..mislim...

  • pitomaca 22.11.2016.

    Ma što bi skidao kotač nekome drugom s bicikla, jednostavno uzmeš cijeli tuđi bicikl (naravno bolji od tvojega), a "sretniku" ostaviš svoj neispravni. I mirna Bosna!!!

  • _Varešak_ 22.11.2016.

    Mnogo"korisni savjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare