Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Čokoladica: Obavezna oprema za promjenu gume na biciklu

Kako vas probušena guma na biciklu ne bi ulovila nespremne uvijek nosite rezervnu zračnicu, montirač, pumpu i čokoladicu! Ovogodišnji studeni je topliji nego ikad pa će vam ovi savjeti dobro doći

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
20 komentara

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Ako vozite bicikl sigurno vam je barem jednom puknula guma. To može biti nezgodno ako ne znate kako je promijeniti. Donosimo vam savjete kako u pet koraka što bezbolnije promijeniti gumu na biciklu. 

Najprije skinemo gumu i izvadimo probušenu zračnicu, zatim odvojimo samo jednu stranu gume i provjerimo gdje pušta i ima li oštećenja na vanjskoj gumi. Novu zračnicu napumpamo do pola i stavimo u utor te ponovno zategnemo vanjsku gumu. Sa sobom uvijek nosite rezervnu zračnicu, montirač i priručnu pumpu koju staviti na nosače bicikla. 
Ako je i vanjska guma jako oštećena, cijelu stvar vam može spasiti običan komad plastike, kao omot od čokolade koji će spriječiti da se i zračnica opet probuši.

Ne pucaju uvijek gume, nekad pukne i volan

- Jednom mom prijatelju je tokom vožnje biciklom, kad je bio udaljen 70 kilometara od Zagreba, pukao volan. No on se snašao tako što je gurnuo granu u ostatak volana i tako se uspio došlepati doma, rekao nam je Damir Pavao Govorčin iz kluba Škola biciklizma Zagreb.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message