To je to što me zanima!

Zbog oružanih pljačkaša Ante i Martina i danas žive u strahu

Martina i Ante nikada se nisu upoznali ali imaju zajedničko iskustvo. Oboje su ih, prije šest godina, na radnom mjestu opljačkali maskirani i naoružani napadači...
Vidi originalni članak

Martina je radila u kladionici, a Ante je godinama zaposlen u Hrvatskoj pošti. Martina je mislila da je napokon pronašla sreću i zadovoljstvo u životu, dok se Ante nadao da priče svojih kolega nikad neće i sam doživjeti. No samo jedan radni dan zauvijek im je izmijenio živote.

POGLEDAJTE PRIČU O ŽRTVAMA ORUŽANIH PLJAČKI:

Od 706 razbojništva u 342 prijetili su vatrenim oružjem

U 2014. godini, stoji u policijskom izvješću, u Zagrebu je prijavljeno 706 kaznenih djela razbojništva. U 342 slučaja prijetilo se vatrenim oružjem, u 25 kemijskim oružjem, u 109 noževima, alatima i raznim priborom, a u ostalim slučajevima, fizičkom silom. Razriješenih, tek 216 djela, počinile su 94 osobe. Koliko je razriješenih slučajeva završilo pravomoćnim sudskim presudama, policijske statistike ne spominju. U razbojništvima vezanim uz poslovanje s novčarskim institucijama, najčešća meta počinitelja su kladionice, pošte i banke. Po starosnoj dobi najviše počinitelja kaznenih djela je u skupini od 29-39 godina.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Emanuela13 30.08.2016.

    Dok sam radila u pekari, jedan covjek mi je prijetio smrcu jer mu nisam dala kiflu besplatno. Kad sam rekla da cu zvati sefa, otisao je. Rekla sam i kolegi i sefu, na sta jd sef rekao da ne dramim, a kolega je doticnoga znao od prije i posto je poznat po nasilnistvu, svaki puta kada bi usao u pekaru, zvala sam kolegu i on ga je posluzio. Ono sto zelim reci je da u svakom poslu susrecemo kretene,psihopate, idiote i ne dao bog da itko dozivi lose iskustvo sa istima

  • jožek2 30.08.2016.

    Od 706 razbojstava i oružanih pljački u prošloj godini zanima me koliko je razbojnika i pljačkaša uhićeno i osuđeno na poštenu i pravićnu kaznu? mislim da jako malo i svima su uzete u obzir raznorazne olakotne okollnosti te su mnogi i oslobđeni i opet pljačkaju.

  • Masiv 30.08.2016.

    Ovoga će nažalost biti i dalje dok se ne (ako se) promijeni zakon o policiji i zaštitarima koji čuvaju te ustanove da kad dođe do pljačke smiju upotrijebiti pištolj (ako se u tom trenutku može upotrijebiti) s namjerom da se onesposobi pljačkaš u svome naumu.Jer ovako s ovim sadašnjim zakonom pljačakši imaju jako veliku prednost nad svima s time da u trenutku pljačke mogu ubiti bilo koga i proći nekažnjeno i čak još , ako ga netko od nadležnih službi rani ima pravo tražiti odštetu , a ovaj koji ga je pokušao spriječiti uz upotrebu pištolja može mjesto njega završiti na robiji ili dobiti otkaz. Eto tad će nam možda djelatnici ovih ustanova raditi sigurnije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare