Obavijesti

Reporteri

Komentari 47

Vatrogascu u Varaždinu greda pala na glavu i ozlijedila ga

Vatrogascu u Varaždinu greda pala na glavu i ozlijedila ga
14

Požar je planuo u četvrtak oko 8 sati u skladištu poduzeća Vitos koje se bavi sanitarijama i grijanjem. Vatra se proširila na prodajni salon te na obiteljski prostor

VIDEO

Požar je gotovo u potpunosti ugašen iza 10 sati, ali su vatrogasci još uvijek na mjestu događaja da bi ugasili tinjanja vatre ne skrovitim mjestima.
– Dojava o požaru stigla je u 8.23, ali kad smo došli i vidjeli da je već sve u plamenu, zaključili smo da je vatra gorjela već gotovo pola sata – rekao je Ivica Labaš, zapovjednik JVP Varaždin. 

Na teren su izašli s čak pet vozila JVP-a, a kasnije su se pridružila još tri vatrogasna vozila dobrovoljnih društava iz okolnih općina.
- Požar je krenuo od vanjskog skladišta, pod šatorom, u dvorištu iza kuće. Kad smo stigli, više ništa od šatora, osim metalne konstrukcije, nije ostalo. S tog šatora požar se proširio na unutarnje skladište smješteno u kući zajedno s prostorom trgovine i stana.  A vatra je zahvatila i krovište – objasnio je Labaš. Za sad nemaju informacija o uzroku požara. Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen prilikom saniranja krovišta. Pala mu je greda na glavu, ali je kaciga ublažila udarac. 

- Bio sam među prvim vatrogascima na požarištu. Kolega i ja gasili smo iz podnožja požar na krovištu iznad skladišta. Od gustog dima nismo vidjeli da je greda na krovu nagorjela te je u jednom momentu popustila i crijepovi su mi pali na glavu. Udarili su u kacigu, a udarac je bio tolko jak da me oborio na koljena. Srećom da je kaciga kvalitetna i čvrsta pa nisam teže ozlijeđen, ali kaciga ipak ima dva duboka utora od udarca. Puno gore bih završio da su mi crijepovi pali na rame, sigurno bi se nešto slomilo, ispričao je Dragutin Cecelja (48), vatrogasac iz JVP Varaždin. Nakon nesreće, prevezli su ga u varaždinsku bolnicu gdje su mu slikali glavu. 

– Izgleda da ipak ništa nije slomljeno. Boli me gornji dio vrata i i  vilica kod lijevog uha – kaže Dragutin koji će u subotu navršiti 49 godina i sretan je da će moći proslaviti rođendan. 

Dragutin je vatrogasac već punih 26 godina. Prvih pet djelovao je kao član dobrovoljnog vatrogasnog društva. U JVP Varaždin je već 21 godinu i do sad pamti samo još jednu ozljedu na radnom mjestu. 

– Prije puno godina ozlijedio sam kažiprst, nije bilo ništa strašno, ali sam ipak dobio nekoliko šavova – sjeća se Cecelja. 

Ponosan je što je vatrogasac, ali misli da ljudi ne shvaćaju kolike rizike taj posao nosi. 

– Mi ulazimo u prostore u plamenu, kad svatko drugi iz njega želi pobjeći – kaže. 

Potrebe za evakuacijom ostalih građana nije bilo jer je poduzeće na osami, rekli su nam u četvrtak ujutro u varaždinskoj policiji.  Požar je izbio u skladištu tvrtke Vitos, koja se bavi sanitarijama i grijanjem. Vatra se proširila na prodajni salon te na dio obiteljskog prostora iznad. 

Iza zgrade skladišta prolazi pruga, a navodno je požar izbio jer je djelatnik HŽ-a palio kartonske kutije, ali je vatra zahvatila šator postavljen u blizini skladišta, a potom se proširila i na krovište skladišta. 

Promet je na tom dijelu ceste obustavljen, a građani se upućuju na obilazne pravce. Pristup medijima i ostalim neovlaštenim osobama  do potpunog osiguranja mjesta događaja i otklanjanja opasnosti je onemogućen -  priopćili su iz varaždinske policije.

- Dim je ogroman, gust i crn. Jasno smo ga vidjeli iz pet kilometara udaljenog Kneginca - rekla je čitateljica Martina Grudiček. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović
FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica
NOVA SEZONA

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica

Osebujni, zanimljivi i šarmantni farmeri u novoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' spremni su ispričati svoje životne priče, ljubavna iskustva, planove i želje...